Welk profiel van kunststof ramen is beter om te kiezen voor uw appartement (2023)

Table of Contents
Welk profiel van kunststof ramen is beter? Profiel selectiecriteria Land van herkomst van het profiel Aantal warmte-isolerende kamers Profielbreedte Aantal kamers in een glazen eenheid Inzetstuk van wapeningsstaal ISO 9001-certificaat Bruikbare tips De beste PVC raamprofielen volgens de "Prijsexpert" Monsters van de industrie. Verkoopleiders. VEKA-profiel Naro-Fominsky district, dorp Gubtsevo REHAU-profiel, Gzhel Middenklasse bedrijven met ambitie PROFIEL SALAMANDER Türkheim, Duitsland Profiel Mont Blanc, Elektrostal Profiel Kaleva Moskou Profiel Proplex, Podolsk Europese ramenfabrikanten, die periodiek de top 10-beoordelingen binnenkomen Profiel Deceuninck België, bijkantoor - Protvino Profiel SOK Syzran Welke kunststof ramen zijn beter te installeren? Kunststof ramen van PROPLEX-Premium, Exprof en PROPLEX-Lux profielen Rehau en Proplex productassortiment Rehau-profielen Proplex-profielen oknaprofi.com Goede pvc-ramen zijn alleen goedkoop op onze website Welk profiel van kunststof ramen is beter? Voordelen van Rehau en Proplex Rehau voordelen Proplex voordelen Kunststof ramen uit de profielen Exprof, PROPLEX-Tender en PROPLEX-Optima De belangrijkste verschillen tussen Rehau en Proplex Kunststof ramen uit het Brusbox, Exprof, PROPLEX-Premium profiel Vergelijking van Rehau- en Proplex-profielen op basis van kenmerken Waterdichtheid en kwaliteit van gebruikte afdichtingen Geluid en warmte Wapeningstype Inbouwdiepte van PVC-profielen Dikte buitenwand van het profiel Aantal luchtkamers Maximale dikte van een glaseenheid Uiterlijk en levensduur Kunststof ramen uit het Montblanc, Exprof en PROPLEX-Premium profiel

Welk profiel van kunststof ramen is beter om te kiezen voor uw appartement (1)
Deze producten zijn lange tijd een goed alternatief geweest voor traditionele houten kozijnen. Het debat over welke kunststof ramen beter zijn en hoe u hoogwaardige ramen kunt kiezen, is eindeloos. Zowel voor- als tegenstanders van "plastic" geven vanuit hun oogpunt de meeste gewichtige argumenten. En tegelijkertijd ontkent niemand dat kunststof ramen veel handiger zijn om te bedienen en te onderhouden.
Weinig potentiële kopers weten echter dat uit het hele brede aanbod van deze ontwerpen niet elk product geschikt is voor een bepaalde ruimte. En hier doet zich een probleem voor - welk profiel van kunststof ramen is het meest geschikt voor uw huis of appartement, met al zijn kenmerken - aantal verdiepingen, ligging op de grond, heersende winden, klimaat, tot slot.

Ten eerste kosten dezelfde modellen (profieltype) anders, afhankelijk van de fabrikant, hoewel er geen structurele verschillen lijken te zijn.

Ten tweede, als het niet mogelijk is om het "plastic" zelf te monteren, moet u zich tot specialisten wenden. En tal van bedrijven die zich bezighouden met de installatie van vensters, zijn alleen gespecialiseerd in een specifiek type profiel. Daarom bepalen ze zelf wat ze gaan monteren. Maar de vraag is: is dit product geschikt voor ons? Laten we eens kijken welk profiel beter is voor kunststof ramen op basis van de beoordeling van 2017-2018.

Welk profiel van kunststof ramen is beter?

Om de subtiele nuances van de beoordeling te begrijpen, moesten we een aanzienlijke hoeveelheid informatieve teksten bestuderen, een groot aantal allerlei amateur- en professionele recensies, en zelf een beetje onderzoek doen.

Het product, waarvan de beschrijving zo veel exemplaren is verbroken, is in feite de meest gewone plastic stick, maar met een complex oppervlak en interne structuur. Om de binnenkant van het profiel te versterken, is er een metalen inzetstuk van gegalvaniseerd staal en interne kunststof scheidingswanden creëren luchtkamers om warmte vast te houden. Alles. Het lijkt erop, wat valt er te twisten? Staal, het blijft staal, om er niet mee klaar te zijn, en het plastic dat door alle bedrijven wordt gebruikt, is hetzelfde: polyvinylchloride (PVC). Hieruit volgt dat het raamprofiel van elke productie van dezelfde kwaliteit moet zijn. Is dat zo? En hoe kies je per definitie het beste van hetzelfde?

Lees ook: Overzicht van de belangrijkste fabrikanten van profielen voor kunststof ramen in Rusland

Profiel selectiecriteria

Land van herkomst van het profiel

Elk bedrijf dat een raamprofiel recyclet, geeft de oorsprong aan. In dit geval vindt u het woord "Duits" heel vaak in het beschrijvende gedeelte. We raden u aan om te verduidelijken wat er met dit woord wordt bedoeld, aangezien voor hen rechtvaardigen verkopers graag de hoge prijs van het voltooide raam. Het leeuwendeel van dit profiel wordt in Rusland geproduceerd met behulp van Duitse technologie. In dit geval worden relatief goedkope energiebronnen en arbeidskrachten gebruikt, daarom moeten de kosten van het product verschillen van het profiel dat in Duitsland wordt geproduceerd.

Aantal warmte-isolerende kamers

Veruit het belangrijkste criterium. Er wordt aangenomen dat hoe meer kamers, hoe beter de thermische isolatie. Vergeet echter niet dat een onnodig groot aantal kamers ertoe kan leiden dat de warmtegeleidingscoëfficiënt juist kan toenemen door de kunststof scheidingswanden, die als koelradiator fungeren. Daarom moeten we op het volgende criterium letten.

Profielbreedte

Bij het kiezen van een profiel voor een woonkamer, is het beter om niet op deze parameter te besparen. Alles is hier eenvoudig, hoe breder, hoe warmer. Er moet alleen worden opgemerkt dat profielen met een kleine kamerbreedte gemakkelijk kunnen worden vervormd, omdat hebben weinig verstevigingsribben.

Aantal kamers in een glazen eenheid

We raden u aan om alleen tweekamerige loggia's te kiezen, zelfs voor beglazing van loggia's - vergeet niet dat een vrek twee keer betaalt. De keuze voor een raam met dubbele beglazing is echter een onderwerp voor een apart artikel.

Inzetstuk van wapeningsstaal

Het gebeurt met een open of solide circuit. Als er geen krachtbeperkingen zijn, raden we u aan om een ​​open te kiezen, deze is warmer.

ISO 9001-certificaat

Geeft een garantie van controle over de productie van raamprofielen volgens het kwaliteitsmanagementsysteem.

Bruikbare tips

Het kiezen van het “juiste” profiel is geen garantie voor de kwaliteit van de gehele raamopbouw. Het belangrijkste is wie het heeft gemaakt? Bekende fabrikanten van profielproducten leveren ze alleen op de markt, en veel organisaties houden zich bezig met complete montage (profiel + dubbele beglazing), sommige daarvan - en installatie. Trouwens, hoe goed doen ze het? De vraag is heel veelbetekenend.

Daarom, als tijdens het gebruik een defect wordt ontdekt, heeft dezelfde KBE er absoluut niets mee te maken. Claims - bij de fabrikant van het raam zelf (of de installateur). Daarom is het raadzaam om wat informatie te verzamelen voordat u een product aanschaft of een contract voor de installatie sluit. Veel kan worden geleerd door kennissen, via internet en op basis van de beoordelingen, en daaruit passende conclusies trekken.

Deskundigen wijzen er overigens op dat er geen specifieke kwaliteitscriteria zijn voor raamprofielen. Bijvoorbeeld kwaliteitsfactor, kracht. Wie het heeft uitgevonden, volgens welke criteria de tests zijn uitgevoerd, is niet bekend (opnieuw de kwestie van de "promotie" van het product).

De praktijk leert dat "snelle en goedkope" aanbiedingen in de toekomst vaak tot grote problemen leiden. Een kunststof raam is een product van langdurig gebruik, dus het heeft geen zin hier teveel op te besparen.

Op veel sites staan ​​artikelen waarin de profielen van individuele fabrikanten worden vergeleken en bijna "prijs" -plaatsen worden verdeeld. Wij vinden deze benadering onjuist en willen de lezer er alleen aan herinneren dat er per definitie geen universele "remedie voor alles" is. Bovendien is de informatie op veel sites helaas slechts een marketinggimmick, verborgen reclame voor hun producten en verhuld "gekreun" van concurrenten.

Welk profiel van kunststof ramen is beter om te kiezen voor uw appartement (2)

Het beste profiel is het profiel waar buren en collega's goed over spreken als ze praten over hun ramen die al een aantal jaren staan. Ja, en de gegeven informatie is voldoende om voor uzelf te begrijpen wat het beste is om uw huis te beglazen.

De beste PVC raamprofielen volgens de "Prijsexpert"

VensterprofielnaamPrijs, wrijf / per venster 1470-1420Kenmerken van de
VEKA9500Verkoopleider. Profiel staat in de top 3 van de meeste beoordelingen
REHAU9500
KBE7700
SALAMANDER26000Het profiel heeft zich gevestigd in de markt. Voortdurend opgenomen in de top 10 van de meeste beoordelingen.
MONT BLANC7800
Kaleva10000
Proplex8800
Deceuninck10600Bekende profielen. Soms gerangschikt in de top 10

Monsters van de industrie. Verkoopleiders.

Waarom zijn deze kunststof ramen in onze beoordeling: de meest populaire

VEKA-profiel Naro-Fominsky district, dorp Gubtsevo

De gemiddelde prijs in de Russische Federatie voor een raam met een afmeting van 1470x1420 van een profiel met een dikte van 70 mm: 9500 roebel

Het profiel is geproduceerd in de buurt van Moskou. Dit is de eerste dergelijke onderneming in Rusland. Daarnaast zijn er vestigingen in Novosibirsk en Khabarovsk. Het hoofdkantoor van VEKA AG is gevestigd in Duitsland in Sendenhorst. Het bedrijf produceert zes soorten profielen:

Lees ook: Opvouwbaar deurboek: recensies, foto's, fabricage- en installatie-instructies; waar zijn vouwboekdeuren van gemaakt en hoe maak je ze zelf?
 • EUROLINE - drie kamers, 58 mm breed
 • PROLINE - vier kamers, 70 mm breed
 • SOFTLINE - vijf kamers, 70 mm breed
 • SWIGLINE - vijf kamers, 82 mm breed
 • SOFTLINE 82 - zes tot zeven kamers, 70 mm breed
 • ALPHLINE - zes kamers, 90 mm breed

De producten zijn gecertificeerd volgens ISO 9001: 2008. Het profiel is voorzien van het Duitse RAL-keurmerk, wat betekent dat de controleprocedure van de gebruikte grondstoffen en eindproducten voldoet aan de controlenormen.

Voordelen:

 • Constante kwaliteit
 • Grote productlijn

Minpuntjes:

Typische raamrecensies VEKA: “Het profiel zelf is goed, in de winter liet het zich goed zien, pah-pah, maar in werkelijkheid is het duur. Ik ben nog steeds geneigd te geloven dat dit een te hoge betaling is voor het merk. "". het bedrijf is vrij goed bekend, het lijkt mij dat we in onze stad de meeste advertenties voor dit specifieke bedrijf hebben. En spandoeken hangen langs de wegen, en de pers schrijft op de hoofdpagina's en video's worden op tv vertoond "

REHAU-profiel, Gzhel

De gemiddelde prijs in de Russische Federatie voor een raam met een afmeting van 1470x1420 van een profiel met een dikte van 70 mm: 9500 roebel

Het Duitse bedrijf produceert sinds 2002 raamprofielen in Rusland. Momenteel is het de leider in termen van het aantal geproduceerde producten per jaar onder vergelijkbare Russische bedrijven. De fabriek is uitgerust met moderne apparatuur en gecertificeerd volgens het kwaliteitsmanagementsysteem door onafhankelijke internationale experts. Klanten krijgen de volgende soorten profielen aangeboden:

 • GENEO - 6 kamers, breedte 86 mm
 • INTELIO - 6 kamers, 86 mm
 • BRILLANT-DESIGN - 5 (6) kamers, breedte 70 (80 mm)
 • DELIGHT-DESIGN - 5 kamers, 70 mm
 • SIB-DESIGN - 3 + thermoblock (5) kamers, 70 mm
 • EURO-DESIGN - 3 kamers, 60 mm
 • BLITZ - 3 kamers, 60 mm

Middenklasse bedrijven met ambitie

Waarom in onze beoordeling: deze PVC-ramen worden constant gehoord, ze vallen vaak in de top tien volgens de beoordelingen van professionals.

PROFIEL SALAMANDER Türkheim, Duitsland

De gemiddelde prijs in de Russische Federatie voor een raam met een afmeting van 1470x1420 van een profiel met een dikte van 76 mm: 26000 roebel

De producten van SALAMANDER Industrie-Produkte GmbH worden door ons alleen in termen van het "verkoopniveau in Rusland" tot het "gemiddelde" gerekend. Salamander Industrie is een Duits bedrijf met verschillende fabrieken in Europa, waaronder een in Wit-Rusland, in Brest. Volgens de fabrikant wordt het volledige SALAMANDER-profiel uitsluitend in Duitsland geproduceerd en wordt het BRÜGMANN-profiel in de andere bedrijven geproduceerd. De auteur had de gelegenheid om persoonlijk de wettigheid van een dergelijke verklaring te verifiëren bij een bezoek aan de fabriek in de Republiek Wit-Rusland.

Het bedrijf vervaardigt de volgende profielsystemen:

 • Ontwerp 2D - 3 (4) kamers, 60 mm breed
 • Ontwerp 3D - 4 (5) camera's, 76 mm breed
 • Streamline - 5 kamers, 76 mm breed

Voordelen:

 • Externe oppervlaktekwaliteit
 • Ontwerp
 • U kunt hopen op Europese kwaliteitscontrole
 • Controle van dealers door de fabrikant

Minpuntjes:

Typische recensies over SALAMANDER-ramen: "Salamanderprofielen beproefde versie" "Salamander is een serieus apparaat, geen klachten"

Profiel Mont Blanc, Elektrostal

De gemiddelde prijs in de Russische Federatie voor een raam met een afmeting van 1470x1420 van een profiel met een dikte van 70 mm: 7800 roebel

Het internationale bedrijf STL-Extrusion, dat vier fabrieken in het GOS heeft, houdt zich bezig met de productie van het Mont Blanc-profiel. In de dertien jaar van productie is het MONTBLANC-profiel een redelijk bekend merk geworden en heeft het bedrijf een uitgebreid dealernetwerk verworven. Er zijn momenteel zeven productlijnen beschikbaar voor aankoop:

 • TERMO 60-5 kamers, breedte 60 mm
 • QUADRO 70-4 kamers, 70 mm breed
 • NORD 70-5 kamers, 70 mm breed
 • LOGIC - 3 kamers, 58 mm breed
 • GRAND 80-6 kamers, 80 mm breed
 • ECO 60-3 kamers, breedte 60 mm
 • CITY 120-5 kamers, 120 mm breed

Het profiel, geproduceerd in Mogilev, is gecertificeerd volgens de ISO-norm. Er is geen informatie over certificering van producten van andere ondernemingen van het bedrijf.

Lees ook: Kunststof ramen met ventilatieklep in de handgreep

Voordelen:

 • Kwaliteit
 • Grote keuze aan profielopties
 • Democratische prijs

Minpuntjes:

 • Gebrek aan ISO-certificering bij Russische fabrieken

Typische raamrecensies Mont Blanc: “Een goed profiel op de Russische markt is niet ongewoon. Goedkoop en van hoge kwaliteit is een zeldzaamheid. We zijn blij met alles "". ze blijven uitstekend warm "

Profiel Kaleva Moskou

De gemiddelde prijs in de Russische Federatie van een raam met een afmeting van 1470x1420 van een profiel met een dikte van 70 mm: 10.000 roebel

Het bedrijf Kaleva (Kaleva) houdt zich bezig met de vervaardiging van raamblokken. Het profiel wordt onafhankelijk geproduceerd. Professionele beoordelingen zijn meer neutraal dan negatief. Gebruikers zijn vaak gefascineerd door het uiterlijk van het profiel - Moskovieten hebben goed werk geleverd aan het ontwerp. Het bedrijf heeft als troef twee profielsystemen met een klassieke uitstraling en drie design-systemen:

 • Kaleva Standart - 4 kamers, breedte 70 mm
 • Kaleva Vita - 4 kamers, 70 mm breed
 • Kaleva Design - 4 kamers, 70 mm breed
 • Kaleva Design + - 4 (5) kamers, 70 mm breed
 • Kaleva Deco - 5 (6) kamers, 70 mm breed

Voordelen:

 • Uiterlijk
 • Volledige productiecyclus

Typische recensies over Kaleva-vensters: ". in het algemeen zal het gaan "" Over het algemeen zijn we zeer tevreden met de ramen "

Profiel Proplex, Podolsk

De gemiddelde prijs in de Russische Federatie van een raam met een afmeting van 1470x1420 van een profiel met een dikte van 70 mm: 8800 roebel

Proplex is een Russisch bedrijf dat aanzienlijke inspanningen levert om de productie te moderniseren en nieuwe raamsystemen te introduceren. Een paar jaar geleden was het een klein bedrijf dat ramen vervaardigde vanuit het profiel van iemand anders, en nu heeft het bedrijf een volledige productiecyclus gecreëerd. De innovatieve raamsystemen zijn tot stand gekomen in samenwerking met gerenommeerde Oostenrijkse ontwikkelaars met uitgebreide ervaring in het ontwerpen van thermische isolatiecomplexen. Proplex biedt de volgende soorten profielen aan:

PROPLEX-Optima - 3 kamers, breedte 58 mm PROPLEX-Optima - 3 kamers, breedte 58 mm PROPLEX-BALKON - 3 kamers, breedte 46 mm PROPLEX-Comfort - 4 kamers, breedte 70 mm PROPLEX-Premium - 5 kamers, breedte 70 mm PROPLEX-Lux - 5 kamers, 127 mm breed

Voordelen:

Minpuntjes:

 • Gebrek aan internationale certificering
 • Verouderde systemen in de rij

Typische recensies over Proplex-ramen: “Voor het raam van 110 mm x 150 mm gaven ze ongeveer 7 duizend roebel. Redelijke prijs "" Ik heb geluisterd naar de mening van een specialist en heb er geen spijt van. Alles is geweldig "

Europese ramenfabrikanten, die periodiek de top 10-beoordelingen binnenkomen

Waarom in onze ranglijst: deze kunststof ramen verdienen de aandacht.

Profiel Deceuninck België, bijkantoor - Protvino

Gemiddelde prijs in de Russische Federatie voor een raam met afmetingen 1470x1420 van een profiel met een dikte van 71 mm: 10600 roebel

Het Belgische concern The Deceuninck Group (Deceuninck Group) produceert een eigen profiel in de regio Moskou. De productie is niet gecertificeerd, wat vreemd is, want alle Europese fabrieken van het bedrijf zijn ISO-gecertificeerd. Of dit komt door de onstabiele kwaliteit of simpelweg nog niet "in handen" is van het management - het is niet bekend. Het profiel verzamelde de gebruikelijke verhouding van zowel positieve als negatieve recensies. Productlijn:

 • Vooruit - 3 kamers, breedte 60 mm
 • Bautek - 3 kamers, breedte 71 mm
 • Favoriet - 5 kamers, breedte 71 mm
 • Favoriete ruimte - 6 kamers, 76 mm breed
 • Eforte - 6 kamers, breedte 84 mm

Voordelen:

 • Meerdere zeer efficiënte systemen
 • Kwaliteit

Minpuntjes:

 • Hoge kosten van verouderde aanpassingen

Typische recensies over Deceuninck-ramen: "Deceuninck-profielen zijn zeer betrouwbaar, ze houden de warmte zeer goed vast" "Windows heeft de tests in de winter perfect doorstaan"

Profiel SOK Syzran

Vermeld als een permanent cijfer in internetclassificaties. Uit de informatie die is verzameld op de website van het bedrijf SOK (Samara Window Structures), kunt u gemakkelijk achterhalen dat het bedrijf geen eigen productie van raamprofielen heeft. Het "branded" profiel wordt vervaardigd in de fabriek van Profine (zie KBE). Dit betekent dat het profiel is geproduceerd volgens internationale eisen en ISO gecertificeerd is, wat niet slecht is. Maar de vraag rijst onmiddellijk over de hoge kosten van vensters van dit profiel, waarvan de prijs veel hoger is dan die van KBE-vensters. De keuze aan configuraties is erg klein, slechts twee soorten:

 • Bedrijfsprofiel SOK-470-4 kamers, breedte 62 mm
 • Merkprofiel SOK-570 - 5 kamers, breedte 72 mm

Welke kunststof ramen zijn beter te installeren?

En uiteindelijk is het belangrijkste dat het beste profiel een onzorgvuldige raamfabrikant of een armloze installateur is die er walgelijk afval van kan maken. Raadpleeg daarom, voordat u ramen bestelt, buren, vrienden of gewoon kennissen die al contact hebben opgenomen met het bedrijf van uw keuze. Onthoud dat een profiel slechts een stuk plastic is, dat, hoewel het een belangrijk onderdeel is van een raamblok, de keuze ervan moet worden gerechtvaardigd in combinatie met factoren als betrouwbare montage, goede ramen met dubbel glas en de nauwgezetheid van de ambachtslieden.

De bedrijven Rehau en Proplex hebben een goede reputatie op de moderne markt van kunststof ramen in het midden prijssegment, maar wat beter is - de onbetwistbare en respectabele Duitse kwaliteit, beproefde of Russische ergonomie volgens Oostenrijkse technologieën - is moeilijk voor een gewone koper om te begrijpen. Te oordelen naar de recensies op het netwerk, verdienen de producten van beide bedrijven de aandacht. Om alle fijne kneepjes van de keuze te begrijpen om verstandig besparingen uit te geven en de warmste, stille, sterke, duurzame en veilige kunststof ramen te krijgen, zal een gedetailleerde vergelijking van hun ontwerpen helpen.

Kunststof ramen van PROPLEX-Premium, Exprof en PROPLEX-Lux profielen

Na een combinatie van een profiel voor een raamkozijn en in feite een raam met dubbele beglazing te hebben gekozen, worden alle ramen van hetzelfde type besteld. Wij antwoorden: het vertrouwen dat uw zolder met dergelijke ramen een onneembare vesting wordt voor de intriges van slecht weer. Het tweede belangrijke element van houten eurovensters is een dubbele beglazing met twee kamers, die bestaat uit drie parallelle glasplaten, verbonden door een hol aluminium profiel.

Ten derde houden kunststof panelen de warmte beter vast dan hun houten tegenhangers. Een reis naar het bedrijf is de beste manier om zeker te zijn van het fatsoen van de adverteerder. Vanwege het breedste kleurengamma van gebruikte stoffen en het vermogen om zich aan te passen aan elke vorm van het raam, passen ze met succes in elk modern interieur en passen ze goed bij de stoffen die worden gebruikt voor het decoreren van ramen.

Zo kunnen ze worden afgeveegd terwijl ze op veilige afstand van de rand van de balkonleuning blijven.

Rehau en Proplex productassortiment

Om een ​​completer beeld te krijgen van de sterke en zwakke punten van de producten van Proplex en Rehau, is het de moeite waard om te beginnen met een korte historische achtergrond en kennis te maken met hun assortiment.

Lees ook: Kenmerken van het gebruik van PVC-ramen met hydro- en dampscherm

Rehau-profielen

Rehau is een wereldberoemd Duits concern dat sinds 1948 in Duitsland actief is en in 1959 het eerste profiel voor pvc-ramen produceerde. Tot op heden omvat het assortiment meer dan 10 soorten, de meest populaire zijn als volgt:

 1. Geneo- de nieuwste ontwikkeling, een innovatie met zes kamers, versterkt in massa (RAU-FIPRO-technologie) met een bijna half lichtgewicht, maar toch robuust ontwerp, waardoor het gebruik van een glazen eenheid tot 54 mm mogelijk is. Op 86 mm diepte is de hoogste warmtebehoudfactor 1,05 en is de geluidsisolatie 47 dB.
 2. Intelio- De nieuwigheid van 80 mm uit 2021, heeft zes kamers, met een glaseenheid tot 51 mm, houdt de warmte perfect vast (0,95 m2 ° C / W) en beschermt ook tegen geluid (47 dB).
 3. Briljant ontwerp- een exclusief gekruld vijfkamerontwerp voor de belichaming van elk ontwerpidee (70 mm), samen met een glazen eenheid tot 44 mm, houdt het perfect warmte vast (0,81 m2 ° C / W), evenals filtering van geluid (36 dB).
 4. Grazio - een elegante vijfkamervertegenwoordiger onder structuren van 70 mm met een glaseenheid tot 41 mm, die niet alleen aantrekkelijk is door zijn esthetiek, maar ook door hoge prestaties - weerstand tegen warmteoverdracht - 0,85, geluidsisolatie - 45 dB.
 5. Delight-ontwerp- een ontwerp met vijf kamers voor donkere kamers (70 mm), laat 10-15% meer licht door, met een glaseenheid tot 41 mm, het is uitstekend geschikt voor ijzige ruimtes (0,80 m2 ° C / W), geluidsisolatie is 32 dB.
 6. Euro-Design60 - 60 mm-versie van de economy class, met drie kamers met een goede warmtebesparing (0,65 m2 ° C / W), dubbele beglazing tot 32 mm, geluidsisolatie 35 dB.
 7. Blitz- een budgetversie met drie kamers met een elegante vorm en een uitgebreid kleurengamma. De diepte van 60 mm maakt het gebruik van een dubbele beglazing tot 32 mm mogelijk, de warmteoverdrachtsweerstand is 0,64, de geluidsisolatie is 32 dB.

Proplex-profielen

Het Russische bedrijf Proplex is een van de vijf grootste fabrikanten van profielen voor kunststof ramen in het land. De fabriek bevindt zich in de regio Moskou en is sinds 1999 in bedrijf. De productie wordt uitgevoerd met behulp van unieke Oostenrijkse technologieën. De aanbiedingen van Proplex zijn vandaag:

 • OVERZICHT - 42 mm tweekamerprofiel van Proplex, dat een niet al te hoge weerstandscoëfficiënt tegen warmteoverdracht van 0,405 heeft, maar dat in combinatie met een glaseenheid tot 22 mm voldoende is voor de tweede lijn beglazingen (balkons , loggia's, veranda's, terrassen) of niet-verwarmde niet-residentiële gebouwen.
 • Basis- betaalbaar, betrouwbaar 58 mm driekamerontwerp met behoorlijke warmtebesparende eigenschappen (0,64 m2 ° C / W). Het kan worden gebruikt met een glaseenheid tot 32 mm voor beglazing van kantoor- of industriële gebouwen, evenals woongebouwen in warme gebieden of voornamelijk in de zomer (zomerhuisjes). Te combineren met inbraakwerend beslag.
 • Optima- 58 mm budget driekamerversie, die basisveiligheid heeft, maar tegelijkertijd warmer (0,70 m2 ° C / W) vanwege interne structurele kenmerken (speciale opstelling van kamers en versterkende voering).Ontworpen voor gebruik met een raam met dubbele beglazing tot 34 mm voor beglazing van woonruimten, bestand tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen.
 • Comfort - 70 mm energie-efficiënt ontwerp met vier kamers, geschikt voor isolatieglaseenheden tot 42 mm, met een warmteverliescoëfficiënt van 0,80. Een uitstekende optie voor woongebouwen zonder regionale beperkingen.
 • Raken- het populaire vijfkamerontwerp (70 mm) met een ideale prijs-prestatieverhouding. In combinatie met een glazen unit tot 42 mm houdt hij de warmte perfect vast in de kamer (0,81 m2 ° C / W), zelfs bij temperaturen tot -60 graden.
 • Premie - een premiumversie met vijf kamers met een weerstandscoëfficiënt tegen warmteverlies van 0,82 bij 70 mm. Het kan worden gebruikt met een glaseenheid tot 42 mm, geschikt voor beglazing van gebouwen in barre klimatologische omstandigheden, evenals in gebieden met veel lawaai.

oknaprofi.com Goede pvc-ramen zijn alleen goedkoop op onze website

Welk profiel van kunststof ramen is beter?

Tot op heden hebben bedrijven die zich bezighouden met de productie van kunststof ramen veel verschillende aanpassingen van ramen uit een groot aantal PVC-profielen gepresenteerd. In dit artikel gaan we uitzoeken welk kunststof profiel het beste is voor het beglazen van jouw huis.

In de regel willen mensen, onder invloed van reclame, meestal dat hun ramen worden beglaasd met de profielen van bedrijven die hun merken actief promoten - Exprof. KBE, Proplex, LG, etc. Maar zoals het resultaat heeft aangetoond - een grote naam betekent niet een goede kwaliteit.

Er zijn veel verschillen tussen merken raamprofielsystemen. Wijziging van het PVC-profiel is verantwoordelijk voor de stijfheid van de structuur, bovendien verschillen de profielen in geometrie, het aantal kamers, dat de thermische isolatie-eigenschappen en geluidsisolatie bepaalt.

PVC-raamprofielen moeten voldoen aan GOST 30673-99 "PVC-profielen voor raam- en deurblokken".

Een van de belangrijkste kenmerken is het aantal interne kamers. Meestal bieden bedrijven kant-en-klare ramen met een driekamerstructuur. Dergelijke ramen voldoen volledig aan de behoeften van de klant en hebben zich uitstekend getoond in de klimaatzone - de Wolga-regio. Naast het 3-kamersysteem worden 2-, 4- en 5-kamer-PVC-profielen gepresenteerd. Het tweekamerprofiel wordt praktisch niet gebruikt voor het beglazen van woongebouwen en appartementen, zijn kenmerken zijn merkbaar slechter dan het driekamersysteem en voldoen niet aan de stijfheidsnormen.

Systemen met een vierkamer- en vijfkamerprofiel worden meestal gebruikt voor beglazing van gebouwen in barre klimaatzones, in de regel worden deze ramen geleverd met energiebesparende of tweekamer dubbele beglazing.

Ook kunnen PVC-profielen van verschillende fabrikanten vergeleken worden op het gebied van dikte, maximale breedte van de glasunit, aantal afdichtingen, warmteoverdracht en geluidsweerstand. De volgende tabel toont systemen die volledig voldoen aan de eisen van de thermische beschermingscoëfficiënt. De beste indicatoren voor deze verhouding zijn PVC-profielen - KBE, Proplex, Novotex. Deze kunststof profielen kunnen als de warmste worden beschouwd, en ze hebben de beste geluidsbescherming.

Onderstaande tabel toont de belangrijkste kenmerken van de fysische en mechanische eigenschappen van kunststof profielen van een 3-kamersysteem.

Zoals te zien is in de tabel, komen de indicatoren van alle gegeven PVC-profielen overeen met de norm. De profielen KBE, Novotex, Proplex hebben de hoogste treksterkte en verwekingspunt en Novotex kunststof ramen hebben de hoogste slagvastheid.

Onthoud dat bij het kiezen van kunststof ramen het belangrijkste is om rekening te houden met de klimatologische omstandigheden in uw regio en het type kamer waar u ze gaat installeren.

www.oknaprofi.com

Voordelen van Rehau en Proplex

Het bereik van beide concurrenten is indrukwekkend. Om te beslissen: Proplex of Rehau, is het noodzakelijk om de voordelen van hun producten te analyseren.

Rehau voordelen

Door de aanbiedingen van Rehau te vergelijken met analogen van zijn belangrijkste concurrenten, konden we een aantal voordelen van de Duitse onderneming identificeren:

 1. Het allereerste raam van Rehau werd meer dan een halve eeuw geleden in Duitsland geïnstalleerd, het staat er nog steeds, waardoor het mogelijk is om de kwaliteit en duurzaamheid van Duitse producten te beoordelen.
 2. Met een breed scala aan ontwerpopties kunt u ontwerpprojecten tot leven brengen.
 3. De lijn bevat modellen van verschillende prijscategorieën - van economy tot premium class.
 4. Hun kozijnen zijn zo warm mogelijk (tot 1,05 m2 ° C / W), stil (tot 47 dB).
 5. De producten worden continu verbeterd, er zijn innovatieve modellen, in bulk versterkt volgens onze eigen technologie, lichter, maar tegelijkertijd zeer duurzaam.
 6. Hoogwaardige dubbele of drievoudige dubbele lobbenafdichting zorgt voor de beste raamafdichting.
 7. Uitstekend uiterlijk - een sneeuwwit, glanzend, zeer glad oppervlak dat na verloop van tijd niet vergeelt, praktisch niet vuil wordt, waardoor de onderhoudsvereisten tot een minimum worden beperkt.
 8. Operationele garantie 60 jaar.

Proplex voordelen

Ramen van Proplex hebben ook hun eigen onmiskenbare voordelen:

 1. Productie in een Russische fabriek in overeenstemming met Oostenrijkse technologieën - betaalbare kwaliteit.
 2. Milieuvriendelijkheid van ramen, Proplex is het eerste Russische bedrijf dat geen lood van zwaar metaal gebruikt in zijn profiel. Het is vervangen door calcium-zinkadditieven, waardoor de producten zo veilig mogelijk zijn voor mens en milieu (bevestigd door EcoMaterial Green in 2021).
 3. Krassen zijn niet zichtbaar op het gladde halfmatte oppervlak.
 4. Producten zijn pretentieloos in de zorg, ze zijn gemakkelijk schoon te maken.
 5. Waar voor je geld.
 6. De veelzijdigheid van de componenten, waardoor alle varianten van de profiellijn op elkaar aansluiten.
 7. Aanpassing aan alle Russische klimatologische omstandigheden.
 8. Zestig jaar garantie.

Kunststof ramen uit de profielen Exprof, PROPLEX-Tender en PROPLEX-Optima

Ze zullen het raam beschermen tegen een weggeslingerd kiezelsteen, ze zullen niet worden verspreid door een onbedoelde maar nogal harde klap, bijvoorbeeld bij het wassen van een raam met dubbele beglazing. Knopen komen veel minder vaak voor dan in de vorige les, maar niet verrot. De eerste manier. Gewone beglazing - installatie op het balkon van kozijnen (metaal, hout, kunststof) met glazen erin (gewoon, getint, glas-in-lood, enz.).

Bovendien kunt u niet alleen transparante glazen bestellen, maar ook getinte glazen. In dit opzicht moet u bij het installeren van dergelijke vensters veel aandacht besteden aan de regels en technische installatievoorwaarden. Deze onderdelen zijn ook ontworpen om het raam te versterken, dat bestand is tegen veel grotere belastingen (zo worden bijvoorbeeld hangende gevels geïnstalleerd).

Met behulp van een film voor glas. Het oppervlak van de betonnen dorpel is hellend zodat regenwater kan weglopen. Zorg er dus bij het kiezen van Europese merkprofielen voor dat ze qua temperatuurbereik overeenkomen met ons barre klimaat.

Deens bedrijf, 60 jaar op de Europese markt, op de Russische - 11. Dit kostte veel minder tijd dan de vorige manipulaties met gips en pasta. Zeker in de winter.

Gehard betekent immers een verhoogde breukvastheid. Op hun plaatsen blijven er gaten, die moeten worden gedicht. Bedrijven krijgen een certificaat waarin wordt bevestigd dat de producten van dit bedrijf "de normalisatie en controle hebben doorstaan ​​in overeenstemming met de kwaliteitsnorm SS EN ISO 90001".

In feite verwijzen portalen van enorme omvang niet eens naar ramen, maar naar balkon- en deurstructuren. Het belang van het kiezen en plaatsen van de juiste vensterbank ligt voor de hand. bepaal de vraag: wordt het balkon verwarmd, en zo ja, op welke manier;

In tegenstelling tot het traditionele systeem is de besturing hier eenvoudig en soepel, doordat het stuurkoord door speciale blokken gaat. Daarom is het natuurlijke natuurlijke materiaal, hout, de beste keuze voor mensen die om hun gezondheid geven.

proplex-tender-okna.narod.ru

De belangrijkste verschillen tussen Rehau en Proplex

Vensters uit het Rehau-profiel verschillen aanzienlijk van Proplex-producten, wat zelfs zichtbaar wordt bij een oppervlakkige vergelijking van aanbiedingen van concurrenten:

 1. Het bereik van het Duitse concern is veel breder en gedurende 60 jaar krachtige activiteit heeft het meer merk- en unieke productietechnologieën ontwikkeld dan de Russische gedurende 20 jaar op de markt.
 2. De minimale dikte van het raamprofiel voor Proplex is 58 mm, het heeft 2 of 3 kamers, de grootst mogelijke breedte van een glaseenheid is 24-34 mm, de weerstand tegen warmteverlies is van 0,405 tot 0,70 en voor Rehau - 60 mm, 3 kamers, 0, 64-0,65 m2 ° C / W.
 3. De maximale prestatie van de producten van een Russische fabrikant is een frame van 70 mm, 4 of 5 kamers, een glazen eenheid van 42 mm, een weerstand van 0,80 - 0,82, een Duitse - 80-86 mm, 6 kamers, een glazen eenheid van 51-54 mm, een weerstand van 0,90 - 1, 05.
 4. Het bedrijf Proplex heeft een profiel met minimale kenmerken en kosten in de lijn, bedoeld voor secundaire beglazing, bijvoorbeeld balkons of veranda's, dat wil zeggen op die plaatsen waar esthetiek of kostenbesparingen belangrijker zijn dan warmte en stilte.
 5. Rehau heeft op elk product een unieke code waarmee u de originaliteit kunt controleren.

Kunststof ramen uit het Brusbox, Exprof, PROPLEX-Premium profiel

De houtsoort is ook belangrijk. Binnen, tussen de glasplaten, kan condensatie en vocht ontstaan. Spikes en groeven moeten worden ontdaan van stof en oude lijm.

En ventilatoren zijn frisse lucht met betrouwbaar gesloten ramen. In het tijdperk van de opkomende postindustriële samenleving richt de mens zijn blik weer op de natuur. Het patroon van deze roosters lijkt op de fijnste kant.

Bij koude ramen wordt enkel glas gebruikt met een dikte tot 12 mm, dat de gewenste dikte kan hebben voor de klant (dubbele kamer, enkele kamer), terwijl het glas wordt geproduceerd in overeenstemming met geavanceerde technologieën. Bij een inbraakpoging moet de gehele lading op de buitenmuren vallen.

En we hebben?! Van jaar tot jaar, met de komst van de volgende winter, worstelen we pijnlijk met dezelfde vraag: hoe moeten we de ramen breeuwen zodat ze niet waaien? Het is goed als je kunststof profielen hebt met ramen met dubbele beglazing, afdichtingen en andere toeters en bellen. Het vernietigt het idee van de architect in oude en elite huizen niet en verergert de diversiteit aan gevels van gewone appartementsgebouwen niet. Maar ze hebben de traditionele 'ziekte' van dit grillige materiaal onthuld: als er zich zelfs een kleine scheur vormde en vocht binnendrong het, de vensterbank "zwol".

Als een kamer met kunststof ramen niet af en toe wordt geventileerd, stagneert de lucht erin en wordt deze muf. Luchtuitwisseling. Iedereen heeft het recht om deze kwestie op zijn eigen manier op te lossen.

Maar het belangrijkste verschil is dat bij raamloze beglazingssystemen voor woningen, glasvleugels door middel van beweegbare sleden niet alleen aan de bovenste, maar ook aan het onderste aluminium geleideprofiel worden bevestigd, zodat de vleugel tegelijkertijd vier steunpunten krijgt - boven en hieronder. Lijmresten worden verwijderd met een spatel. Het was noodzakelijk om op de meest aandachtige manier te informeren met welke profielen het bedrijf werkt.

Dit glas is veilig: als het, God verhoede, breekt, steekt het niet uit met scherpe randen, maar brokkelt het voorzichtig af en verandert het in kleine "blokjes". Meestal adviseren verkopers bij het kopen van ramen zelf aan welke armaturen ze in elk specifiek geval afzonderlijk de voorkeur moeten geven.

Afgeronde boomstammen zijn het beste materiaal voor de constructie van houten huizen in Kostroma, Moskou en Ivanovo

kanzler-classic-okna.narod.ru

Vergelijking van Rehau- en Proplex-profielen op basis van kenmerken

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het kiezen van een fabrikant, zijn de technische kenmerken en kenmerken van zijn producten. Om te kiezen tussen Rehau en Proplex, is het noodzakelijk om een ​​gedetailleerde vergelijking van hun profielen te maken.

Om voor een van de fabrikanten te leunen, moet u hun aanbiedingen op de volgende kenmerken vergelijken:

 • wanddikte van raamkozijnen;
 • aantal camera's;
 • de hoeveelheid en kwaliteit van de afdichtingscontouren;
 • type wapening;
 • montage breedte;
 • dikte van dubbele beglazing;
 • uiterlijk;
 • operationele periode.

Waterdichtheid en kwaliteit van gebruikte afdichtingen

Een goede waterdichtheid is een garantie dat het raam achteraf niet beslaat, condensaat ophoopt, schimmel "groeit" en bevriest.Waterdichting van pvc-ramen wordt uitgevoerd met behulp van een speciale afdichting in contouren, bij Proplex bijvoorbeeld, in de meeste constructies zijn er twee. Rehau heeft ook overal in principe twee afdichtingscircuits, behalve de nieuwste Geneo-nieuwigheid, waarin er drie zijn.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door het materiaal (voornamelijk EPDM) van de afdichting, evenals de vorm. Rehau heeft een dubbelbladige afdichtingsgom zonder inwendige holtes. Het verzamelt geen vocht, rekt niet uit, veroudert niet, behoudt al zijn eigenschappen ongewijzigd, in het temperatuurbereik van -40 tot +120 graden.

Geluid en warmte

Allereerst moet een plastic raam warm zijn en ten tweede moet het goed zijn om de kamer te isoleren van straatlawaai. Deze eigenschappen worden bepaald door de structuur van de constructie - de diepte, wanddikte, aantal, grootte, locatie van luchtkamers, kwaliteit, hoeveelheid van een kit. Als we de maximale indicatoren voor thermische isolatie van kunststof ramen Proplex en Rehau per klasse vergelijken, dan is de Russische fabrikant in de premiumcategorie merkbaar inferieur aan de Duitse - 0,81-0,82 versus 0,95-1,05. In andere klassen is het verschil in weerstand tegen warmteoverdracht niet al te duidelijk:

 • economie - 0,64-0,65 voor Rehau versus 0,64-0,70 voor Proplex;
 • de norm is 0,80-0,85 voor de Duitsers versus 0,80 voor de Russen.

Ook op het gebied van geluidsisolatie houdt Rehau hier zijn goede naam. In hun budgetmodellen is dit cijfer 30-35 dB, in duurdere - 45-47 dB. Proplex specificeert daarentegen niet de geluidsisolatieparameter voor de soorten pvc-profielen, maar beweert dat deze in elk van hen minstens 30 dB is.

Lees ook: Installatie en bevestigingsmethoden voor scharnieren voor aluminium deuren

Wapeningstype

De sterkte van de raamconstructie wordt bepaald door de aanwezigheid van een verstevigende basis erin, gemaakt van staalband met een dikte van minimaal 1,2 mm voor kleine ramen en minimaal 1,5 mm voor grote ramen. Een belangrijke nuance is de vorm van het versterkende inzetstuk. Het kan P-, G-, G-vormig of vierkant zijn. De laatste is de sterkste, maar de G-vormige basis is slechts iets inferieur aan de vierkante.

Basismodellen van het Proplex-raamprofiel zijn gemaakt met U-vormige en premium-versies - met vierkante wapening. Voor Rehau is de situatie vergelijkbaar - in budgetvariaties, P-versterking, in duurdere G-versterking. Je zou als een remise kunnen rekenen, maar dankzij de nieuwste ontwikkeling, de RAU-FIPRO-vezelversterkingstechnologie, belichaamd in Geneo, neemt de Duitse fabrikant het voortouw. Het komt erop neer dat het wapeningsnet tijdens de productie in de constructie zelf wordt geplaatst, zodat extra wapening met een stalen voering niet langer nodig is. Tegelijkertijd blijven de sterkte-eigenschappen hetzelfde, maar het gewicht daalt met bijna de helft, wat het toepassingsgebied van dergelijke frames vergroot en de levensduur van de fittingen erin verlengt.

Inbouwdiepte van PVC-profielen

De inbouwdiepte is de dikte van het kozijn in de opening. Alle eigenschappen en technische parameters zijn ervan afhankelijk. Gezien de voorstellen van concurrerende fabrikanten, kan het volgende worden opgemerkt:

 • Duitse budgetmodellen hebben een frame van 60 mm, Russische - 58 mm;
 • Rehau heeft ook ontwerpen in 70, 80, 86 mm met warmtebehoudcoëfficiënten 0,80-0,85, 0,95, 1,05, het diepste Proplex-profiel - 70 mm, warmtebesparingsindex - 0,80-0,82 ...

Hieruit volgt dat Rehau-producten aanzienlijk voorlopen op Proplex-producten in deze parameter.

Dikte buitenwand van het profiel

De dikte van de buitenmuur van het raamkozijn bepaalt grotendeels de sterkte, duurzaamheid, slijtvastheid en weerstand tegen verschillende mechanische beschadigingen. Wereldnormen en Russische GOST (30673-99) stellen de minimumwaarden van de wanddikte aan de buitenkant vast voor klassen A (de beste, ten minste 3 mm ter wereld, van 2,8 mm in Rusland), B (vanaf 2,5 mm ), C (minder dan 2,5 mm).

Bij Rehau behoren alle standaard- en premiumtypes met een wanddikte van respectievelijk 2,8, 2,9 en 3 mm tot de hoogste klasse. Muren in budgetvariaties met een dikte van 2,7 mm, waardoor ze kunnen worden gerangschikt als klasse B.Bij de Proplex-fabriek behoort alleen het Premium pvc-profiel tot categorie A, de rest tot B of zelfs C.

Aantal luchtkamers

Het belangrijkste technische kenmerk van het raamprofiel is het aantal kamers, dat voor Proplex varieert van 2 tot 5. Rehau heeft opties met 3-6 kamers. Luchtkamers, meer bepaald hun aantal en grootte, zijn verantwoordelijk voor het stil en op een comfortabele temperatuur houden van de kamers. Hoe meer er zijn, hoe hoger de energiebesparende en geluidsisolerende prestatie.

Voor Proplex-ramen hebben de leiders onder de voorstellen (Hit, Premium) vijf kamers en is het warmtebesparingspercentage 0,81-0,82. Met Rehau gaat het veel beter. Hun vijf-kamer Delight, Brillant, Grazio hebben een warmteverliesweerstand gelijk aan 0,80, 0,81, 0,85, en zes-kamer Intelio, Geneo - 0,95, 1,05. Het verschil is duidelijk.

Maximale dikte van een glaseenheid

Hoe dikker de glaseenheid in het raam wordt gebruikt, hoe stiller en warmer het in de kamer zal zijn. Dikke ramen met dubbele beglazing kunnen alleen in een diep kozijn worden geplaatst.

Het Duitse concern heeft aanbiedingen:

 • 60 mm voor ramen met dubbele beglazing tot 32 mm (Blitz, Euro);
 • 70 - 41 mm (Delight, Brillant, Grazio);
 • 80 - 51 mm (Intelio);
 • 86 - 54 mm (Geneo).

Het profiel van Proplex blijft in dit opzicht ver achter, het heeft:

 • 58 mm en stelt u in staat om een ​​raam met dubbele beglazing van 24-34 mm te installeren (OUTLINE, Basis, Optima);
 • 70 - 42 mm (Comfort, Premium, Hit).

Uiterlijk en levensduur

De ramen van concurrenten verschillen ook qua uiterlijk. De ontwerpen van Rehau zijn zo glad mogelijk, glanzend, glanzend met een helderwit oppervlak dat niet geel wordt, niet grijs wordt, niet vervaagt na verloop van tijd. Tegelijkertijd blijft er praktisch geen vuil op hangen, waardoor het mogelijk is om het grondig wassen van het frame te vervangen door het slechts een paar keer per jaar af te vegen met een vochtige doek.

Het profiel voor kunststof ramen van Proplex heeft geen helderwitte kleur, het is eerder melkachtig met een semi-mat niet-glanzend oppervlak. Ziet er stijlvol uit, maar ietwat saai. Maar daarop zijn krassen praktisch niet zichtbaar. Het vuil blijft behouden, maar wordt vrij gemakkelijk afgewassen.

Op het gebied van levensduur garanderen beide bedrijven dat het profiel 60 jaar lang al zijn kwaliteitskenmerken behoudt.

Kunststof ramen uit het Montblanc, Exprof en PROPLEX-Premium profiel

Het is ook belangrijk om de parameters van de weerstand van de lijmverbindingen en de mogelijke afwijking van de nominale geometrische verhoudingen te achterhalen Dit frame is solide, niet opgedeeld in delen. De basis van de binding is een framebinding met plooien voor glas, ze worden bevestigd met kleine blokjes-glasparels met behulp van kleine spijkers.

Dakramen, ook gemaakt van gelamineerd fineerhout en ramen met dubbele beglazing, worden gebruikt voor het beglazen van zolders. Veeg het venster na verwijdering schoon. isolatie leggen rond de hele omtrek van het balkon, evenals op de vloer en het plafond;

Eerst moet u het merk fittingen bepalen, dat op het metalen slot is geschreven. Euro-voering en Euro-vloer zijn de meest populaire materialen voor het afwerken van balkons. Ten tweede het twijfelachtige uiterlijk: restauratie zal niet veel goedkoper zijn dan vervanging.

Batterij, groter groter!. Door metaaloxiden of kristallen op het glasoppervlak aan te brengen, wordt een zonwerend of warmtebesparend glas verkregen. Bij het plannen van het aantal en type flappen moet er rekening mee worden gehouden dat flappen die scharnierend openen niet breed mogen zijn, om een ​​niet al te grote bruikbare oppervlakte niet op te eten wanneer het balkon open is.

De behoefte aan schilderen, etc. De thermische geleidbaarheid van dit gas is lager dan die van lucht, zodat de ramen warmte beter opslaan .. Aluminium profielen zien er in de regel pakkend uit (aangezien ze niet geverfd zijn), en worden gebruikt voor raambekleding. kozijnen op balkons en terrassen, veranda's, maar ook glas-in-loodramen en vitrines ...

Houten ramen hebben dit nadeel niet. Maar de prijs bestaat uit veel componenten. Op het binnenvlak van de bovenste lus van de ontwerper G-U was een groef voorzien voor een rubberen afdichting, die gelijkmatig door de lus wordt aangedrukt en niet buigt aan de randen.

Hoe een raamblok te plaatsen. Als het nieuwe raamkozijn lipjes aan de uiteinden van de rails heeft, knip ze dan af. De afmetingen van de wijk zijn afhankelijk van de constructie van de muren.Het eerste dat u moet onthouden, is dat frameloze beglazing het onmogelijk maakt om de kamertemperatuur te verhogen.

Bouw van houten huizen uit afgeronde boomstammen in Saransk en Ryazan

www.montblanc-okno.narod.ru

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 15/07/2023

Views: 5905

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.