Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (2023)

Table of Contents
Aluminium balkonframe Metingen en berekeningen. Frames op het balkon installeren met uw eigen handen Stapsgewijze instructies voor het plaatsen van houten ramen De verscheidenheid aan frames en hun eigenschappen Koude en warme beglazing Frameloze beglazing Loggia-beglazingstechniek met aluminium Voorbereiding Installatie van aluminium constructies Wij plaatsen en passen de beglazing aan Vensterbank installatie Verzegeling van de constructie Installatie van aluminium en kunststof kozijnen. Instructies Installatie tool Opening voorbereiding Eb-installatie Ontmanteling van de oude structuur Een oud raam verwijderen De vensterbank verwijderen Aluminium ramen naar het balkon Voorbereidend werk Het oude raam voorbereiden op het werk Voorbereiding van gereedschappen en benodigde materialen Voors en tegens van aluminium ramen naar het balkon Video - Installatie van een aluminium balkonframe Kenmerken van de Aluminium schuifbalkons Aluminium ramen naar het balkon Getuigenissen Voors en tegens van aluminium ramen naar het balkon Video - Installatie van een aluminium balkonframe Gemeenschappen ›Doe-het-zelf› Blog ›Hoe zelf glazuur uit een aluminium profiel? Opmerkingen 32 Balkonbeglazing met aluminium profiel Voor- en nadelen van dubbele beglazing Wat zijn de nadelen Hoe beter om het balkon te glazuren: plastic of aluminium Soorten aluminium profielen Raamafdichting Installatiewerkzaamheden voeren wij zelf uit Voorbereidende fase Installatie van een aluminium structuur Venstertypes

Aluminium balkonframes zijn een uitstekend alternatief geworden voor constructies van PVC. Eigenaren van kleine appartementen gebruiken vaker dan anderen de genoemde producten om een ​​loggia te maken. Met deze stap kunt u het oppervlak van de aangrenzende kamer vergroten.

Maar kozijnen op het balkon worden ook geïnstalleerd in gevallen waarin de huiseigenaar hier een plek wil creëren voor recreatie, sport of zelfs een wintertuin. De belangrijkste vereiste voor een dergelijk ontwerp is een effectieve en hoogwaardige isolatie van het balkon tegen onnodig geluid, kou en stof. Dergelijke voorwaarden kunnen worden geboden door schuifbare balkonframes van aluminium.

Aluminium balkonframe

Het geschil over welk frame van welk profiel beter geschikt is voor het beglazen van een balkon, kan nog lang voortduren, en elke fabrikant heeft zijn eigen gewichtige argumenten. Laten we proberen om in het kort te achterhalen voor welk materiaal we moeten kiezen.

Dus als u van plan bent om het balkon in de toekomst te isoleren, dan heeft u zeker warme beglazing nodig, wat het gebruik van een enkele kamer (tenminste) of tweekamer dubbele beglazing impliceert.

Een kunststof frame gemaakt van een 3- of zelfs 5-kamerprofiel kost veel minder dan een aluminium warmprofiel uit de EK-57- of EK-69-serie. Maar plastic verliest in veel opzichten van aluminium (esthetisch en technisch), vooral als het gaat om het beglazen van een groot balkon.

Lees ook: Installatie van dakramen in Moskou en de regio Moskou

Als de isolatie van het balkon niet is gepland, is het goedkoper om een ​​schuifbaar aluminium balkonframe te gebruiken dat is gemaakt van het "koude" profiel "Tatprof", "KraMZ", "Provedal", enz. Ze hebben een lage prijs, zijn gemakkelijk te vervoeren en eenvoudig te installeren. Hier is een voorbeeld van hoe u een frame met uw eigen handen kunt monteren.

We lijmen de afdichting (inbegrepen in de kit) op de uiteinden van het boven- en onderprofiel. Lagere (foto 1)

en boven (foto 2)

profielen onderscheiden zich door de aanwezigheid van zijwanden (niet verwarren). Eerst nemen we het onderste profiel, bevestigen de zijkant eraan (foto 3).

Let op de locatie van de scheidingswanden van de zijprofielen. In dit geval (variant met vier bladen) zijn de profielen "gespiegeld" gerangschikt. Bij het wijzigen van het aantal vleugels mogen de zijprofielen niet "gespiegeld" worden.

We bevestigen de profielen met zelftappende schroeven (foto 4).

Voordat u het bovenste profiel installeert, plaatst u de slotvanger (foto 5).

Na montage is het onmogelijk om deze in te brengen. Nadat de deuren en sloten zijn geïnstalleerd, zet u deze vast met een inbussleutel op de gewenste hoogte (foto 6).

Installeer het bovenste profiel (foto 7).

De vleugel wordt eerst in de bovenste geplaatst (foto 8),

vervolgens in de onderste profielen (foto 9).

Aanpassing van het vleugelniveau, indien nodig, gebeurt met een inbussleutel op de verwijderde vleugel (foto 10).

We plaatsen het slot door met je vinger op de “tong” onderaan te drukken (foto 11).

De lijst is klaar (foto 15).

U kunt de "tong" herschikken en ook aanpassen met dezelfde inbussleutel (foto 12, 13, 14).

Lees ook: Welke glazen worden tegenwoordig gebruikt voor de vervaardiging van ramen

Metingen en berekeningen.

Veel hangt af van de nauwkeurigheid van de metingen en de bijbehorende beglazingsberekeningen, dit is een feit. Vanwege het feit dat de installatie van het balkonframe wordt uitgevoerd op het hek van de gevel van het gebouw, is het noodzakelijk om te zorgen voor:

 • bevestigingsmethode;
 • de breedte van de reling;
 • toegestane belasting van het hek;
 • de breedte van het profielframe.

Soms gebeurt het dat de geplande installatie van het balkonframe op de reling niet mogelijk is vanwege de berekening van de belasting die de reling kan weerstaan ​​- het gewicht van het frame met de geïnstalleerde glaseenheid blijkt meer te zijn dan de toegestane. Om dit moment te omzeilen, is het noodzakelijk om een ​​dragende structuur te bouwen die bestaat uit baksteen of schuimbeton.

Belangrijk! Zelfs vóór de constructie van een nieuwe gevelversterking, is het noodzakelijk om de geplande gewichtsbelasting te berekenen, zowel voor de wapening als voor het balkon van het huis zelf. Dit is een vereiste, want het is op hen dat het balkonframe in de toekomst zal worden geïnstalleerd.

Tegenwoordig zijn de volgende soorten balkonbeglazing de meest populaire:

 • Door het type veranda - alle omhullende structuren zijn niet onderhevig aan veranderingen;
 • Op de vloer (de zogenaamde ""). Dergelijke beglazing wordt gemaakt door niet alleen het balkonhek te reconstrueren, maar ook de andere componenten ervan.

Elk balkon kan, afhankelijk van het project van het huis, zijn eigen gewichtsbelasting dragen, berekend door de ontwerper. Bij het uitvoeren van werkzaamheden aan de reconstructie van het balkon, moet zorgvuldig worden gecontroleerd of het totale gewicht van de op te richten constructies niet de maximaal toegestane waarde benadert die de balkonconstructie kan weerstaan.

Als alternatief kunt u de plaatsing van het zogenaamde "Franse balkon" overwegen, waarbij de beglazing "tot op de vloer" wordt aangebracht. De gewichtsbelasting van de kozijnen en de structuur van het "Franse balkon" zal aanzienlijk lager zijn dan het gebruik van een oplossing met de installatie van dubbele beglazing.

In dit geval is het ook nodig om de totale massa van alle componenten te berekenen om het resultaat verkregen na demontage van het hek te vergelijken. De verkregen lagere waarden van de gewichtsbelasting bevestigen de juistheid van de gekozen optie voor de reconstructie van het balkon.

Bij het kiezen van een beglazingsmethode volgens het type veranda, dat wil zeggen bij het installeren van het frame op een metalen balkonhek, is het noodzakelijk om een ​​aantal acties uit te voeren om het voorste deel van het balkon voor te bereiden: om de voegen te sluiten en scheuren gevormd, om de nauwkeurigheid van het bevestigen van de bekleding te controleren. Overweeg indien nodig het gebruik van thermische isolatiematerialen op geselecteerde locaties.

Het uitvoeren van dergelijke eenvoudige acties in de toekomst zal het proces van balkonisolatie aanzienlijk vergemakkelijken.

Als u enige ervaring heeft op het gebied van zelfherstellende gebouwen, kunnen balkonframes met uw eigen handen worden geïnstalleerd, er zijn geen speciale problemen, maar dit kan niet alleen worden gedaan - u hebt een partner nodig.

Houd er rekening mee dat bij het uitvoeren van werkzaamheden die verband houden met de verbetering van de balkonconstructie, het strikt noodzakelijk is om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen bij het werken op hoogte. De eenvoudigste oplossing voor degenen die de afwerking niet zelf willen doen, is door professionals uit te nodigen die al het werk nauwkeurig en nauwkeurig zullen doen. Hun coördinaten zijn te vinden via de manager van het bedrijf voor de verkoop en installatie van raamconstructies.

 • Installatietool Voorbereiding van de opening
 • Frame monteren en vastzetten
 • Perimeter isolatie
 • Aanpassing van de openingsmechanismen

De functionaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak van de hele constructie hangen af ​​van hoe technologisch correct de installatie van de balkonframes was.

Iedereen beslist welk frame moet worden geïnstalleerd, het belangrijkste is om de volgorde en installatietechnologie strikt in acht te nemen.

Allereerst moet u beslissen welke u moet kiezen. Momenteel zijn er drie meest voorkomende soorten balkons (loggia's): hout, PVC en aluminium. Vaak geven veel mensen de voorkeur aan balkonframes van kunststof en polyvinylchloride. Dit materiaal heeft het vertrouwen gewonnen van de meeste Europeanen. Het belangrijkste voordeel van kunststof is de mogelijkheid om frames van de vereiste maat te maken, zodat ze in elke opening in de constructie passen.Bovendien hebben deze duurzaamheid en sterkte, ze worden niet beïnvloed door de negatieve effecten van zonlicht. Plastic is niet bang voor wind en regen (zelfs zuur). Houten kozijnen worden als milieuvriendelijk beschouwd en maken een decoratieve afwerking mogelijk.

Het zelf monteren van balkonframes is een proces dat absolute precisie vereist.

Lees ook: Welke materialen gebruiken we voor de constructie van scheidingswanden

Het maakt niet uit van welk materiaal het frame is gemaakt, de installatieprocessen zijn identiek.Frames op het balkon installeren met uw eigen handen

Het punt van balkonbeglazing is om warmte vast te houden - op het balkon en in de aangrenzende kamer. Een hoogwaardig glazen balkon wordt vaak een plek om te werken (kantoor), een slaapkamer (vooral in het warme seizoen) of een plek om te ontspannen. Maar niet iedereen kan het zich veroorloven om professionele finishers in te huren, dus velen besluiten het werk met hun eigen handen te doen. En het is mogelijk! De belangrijkste vragen die u moet oplossen, zijn de keuze van bouwmaterialen en het juiste gebruik ervan.

Stapsgewijze instructies voor het plaatsen van houten ramen

Omdat houten ramen meestal van begin tot eind met uw eigen handen worden geïnstalleerd, bieden wij u instructies voor het beglazen van een balkon met een houten frame.

 • Het montageoppervlak van de basisbalken is behandeld met een kit.
 • Met behulp van montagepluggen wordt het frame aan de omtrek van het balkon bevestigd.
 • De frames worden zonder bril geïnstalleerd om te voorkomen dat ze breken.
 • Allereerst worden ramen aan de voorkant geplaatst en vervolgens aan de zijkanten.
 • Naden zijn afgedicht met kit en polyurethaanschuim.
 • Na het stollen van de framesamenstellingen worden ze geglazuurd. Het glas dient met glaslatten stevig tegen het kozijn gedrukt te worden.

Bij het beglazen van een balkon moet u uw capaciteiten en vaardigheden nuchter beoordelen. Dergelijke werkzaamheden worden vaak op grote hoogte uitgevoerd en vereisen een hoogwaardige verzekering, het risico bestaat dat de beglazingselementen naar beneden vallen. Daarom is het beter om een ​​beroep te doen op de diensten van professionals om uzelf en de gezondheid van anderen niet in gevaar te brengen en om een ​​kwalitatief hoogstaand resultaat te krijgen. U moet vertrouwde bedrijven kiezen die zich bezighouden met de beglazing van balkons en loggia's, die al lang bezig zijn met het verlenen van dergelijke diensten in uw omgeving.De verscheidenheid aan frames en hun eigenschappen

Er zijn verschillende soorten balkonframes met elk hun eigen voor- en nadelen:

 • Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (10)
  Hout. Houten kozijnen worden als veelzijdig beschouwd, omdat ze milieuvriendelijk zijn, hoge geluids- en warmte-isolerende eigenschappen hebben, een aantrekkelijk uiterlijk hebben en een relatief lage prijs. Bovendien kunnen houten kozijnen in elke gewenste configuratie worden gemaakt. Voor een lange levensduur moeten ze worden behandeld met speciale impregnaties met vochtbestendigheid en antiseptische eigenschappen. Als beglazing van het koude type is gepland, hebben kozijnen van larikshout de voorkeur. Het frame moet om de twee jaar worden geverfd of gelakt.

 • Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (11)
  PVC. Frames van polyvinylchloride hebben een hoge sterkte en een lange levensduur. Qua warmte- en geluidsisolerende eigenschappen doen ze niet onder voor houten kozijnen, bovendien hoeven ze niet te worden verwerkt en geverfd. Dankzij dubbele beglazing wordt het warmteverlies van de kamer geminimaliseerd.

 • Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (12)
  Aluminium. Aluminium kozijnen zijn erg licht van gewicht, ze zijn onmisbaar in een situatie waarin het ongewenst is om het balkon te belasten met zware constructies. Bovendien zijn de aluminium kozijnen robuust en zorgen ze voor een hoge thermische en akoestische isolatie. Het materiaal is vochtbestendig, vervormt niet na verloop van tijd en vereist geen complex onderhoud.

 • Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (13)
  Gegalvaniseerde frames. Ze worden alleen gebruikt in gevallen waarin het balkon alleen moet worden afgesloten tegen wind, stof, regen en sneeuw. In de regel zijn de glazen in dergelijke monturen enkellaags, waardoor dit ontwerp bijzonder licht is. Dit is ideaal voor balkons, waarvan de isolatie categorisch gecontra-indiceerd is.Koude en warme beglazing

Koud glas wordt gemaakt met enkele ruiten in lichtgewicht kozijnen. Zo'n balkon is geschikt voor bijeenkomsten in de zomer en onder een voorraadkast voor boodschappen in de winter. Het is echter onmogelijk om te besparen op het draagframe voor een koud balkon: de windvang van de beglazing neemt niet af en het raamkozijn draagt ​​voornamelijk de windbelasting.

Bij warme beglazing mag het dauwpunt niet binnen het balkon worden verschoven. Anders zal de vallende condens al uw inspanningen om de woonruimte uit te breiden teniet doen en kan het hele appartement vochtig worden. Ook is het doordringen van het dauwpunt in de ruimte tussen de glazen onaanvaardbaar; op een balkon buiten de omtrek van het gebouw is dit dubbel zo moeilijk te realiseren. Om ervoor te zorgen dat het dauwpunt naar buiten wordt gedreven, moet aan vier voorwaarden worden voldaan:

 • Zorg voor een goede verwarming en waterdichtheid van de borstwering en vloer. Elke spleet of thermisch pad van buiten naar binnen zal condensatie veroorzaken.
 • Gebruik raamkozijnen met dubbele afdichtingen en dubbele beglazing. Als traditionele houten frames worden gebruikt, zorg dan voor een dubbele rubberen afdichting voor de scharnierende frames en dicht de scheuren zorgvuldig af met stopverf of vloeibare spijkers in de blinde frames.
 • Het is absoluut noodzakelijk om te zorgen voor gecontroleerde natuurlijke ventilatie: gebruik metalen kunststof ramen met een ventilatieklep en met houten ramen in de borstwering, plaats een ventilatieklep naar buiten.
 • Zorg voor luchtcirculatie tussen de woonkamer en het balkon: installeer een afzuigventilator in het raam met uitzicht op het balkon en maak een ventilatierooster onder aan de balkondeur.

Frameloze beglazing

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (14)

Bij frameloze beglazing zijn er geen verticale elementen in de structuur. Dergelijke frames laten de zonnestralen ongehinderd het balkon binnen, wat belangrijk is voor de schaduwzijde. Kenmerken van frameloze beglazing:

 • er wordt speciaal gehard glas (5-10 mm dik) gebruikt;
 • profielen zijn gemaakt van aluminium;
 • glazen bewegen dankzij lagers met wieltjes;
 • er zijn overlays;
 • het is noodzakelijk om de platband en eb te monteren;
 • het is noodzakelijk om klemmen te installeren;
 • er moeten sloten op de handgrepen zijn;
 • het is noodzakelijk om acryl- of rubberen afdichtingen te gebruiken;
 • de vleugels worden met tape bevestigd.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (15)

De installatie van een frameloze structuur wordt in een strikte volgorde uitgevoerd:

 • maak de bovenste eb stevig vast;
 • een aluminium profiel met lagers is erop versterkt;
 • monteer de bovenste siliconen afdichting;
 • glas is geïnstalleerd, parallel zijn ze verbonden met een zegel;
 • fixeer het onderste deel van de eb;
 • de kieren die tijdens het gebruik ontstaan ​​(tussen het glas en de muur) worden afgedicht met een kit.

Tijdens het werk worden geen materialen zoals spijkers en schroeven gebruikt. Een speciale lijm wordt gebruikt als connector voor glasplaten.

Loggia-beglazingstechniek met aluminium

Technologisch gezien verschilt de installatie van een aluminium profiel niet veel van de installatie van een PVC-structuur. Het is noodzakelijk om de volgende stappen uit te voeren.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (23)

Voorbereiding

De voorbereidende fase omvat de volgende stappen:

 • De eerste stap is om het oude frame te verwijderen. Alle manipulaties moeten zorgvuldig worden uitgevoerd om de integriteit van de borstwering niet te beschadigen.
 • Vervolgens worden alle resten van bevestigingsmiddelen en ander vuil verwijderd.
 • De openingen die ontstaan ​​tijdens het ontmantelingsproces moeten zorgvuldig worden afgedicht met mortel.

Nadat de opening is voorbereid, kan er beglazing worden aangebracht.

Installatie van aluminium constructies

Voordat u met de installatie begint, moeten er enkele manipulaties worden uitgevoerd met het aluminium profiel, waardoor het gemakkelijk is om de glijconstructie te installeren:

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (24)

 • Het is noodzakelijk om de glijdende structurele elementen uit het frame te verwijderen. Dit zal de installatie enorm vergemakkelijken.
 • Het is noodzakelijk om de beglazing van de vaste delen van het frame te verwijderen om deze tijdens de installatie niet te breken.
 • Vervolgens worden de montageplaten in stappen van maximaal 70 cm aan het frame bevestigd.
 • Het op deze manier voorbereide frame wordt in de raamopening geïnstalleerd en met wiggen vastgezet.
 • Het frame wordt langs de vlakken belicht, waarna het met pluggen door de montageplaten wordt bevestigd.

Advies! Tijdens het bevestigen moet ervoor worden gezorgd dat het frame niet "leidt" en niet kromtrekt. In sommige gevallen moet u de houder iets losmaken om het vlak met het profiel aan te passen.

Wij plaatsen en passen de beglazing aan

Nadat het frame veilig is bevestigd, wordt de eerder verwijderde beglazing in de vaste delen geïnstalleerd. Vervolgens wordt het glijdende deel van de structuur geïnstalleerd, de geleiders maken het gemakkelijk om dit te doen.

Nu moet u het verschuiven van de flappen aanpassen. Dit wordt gedaan met speciale schroeven die de gladheid van de dia regelen. In dit stadium worden ook fittingen geïnstalleerd: handgrepen, sloten en andere extra uitrusting. Daarna sluiten de schuifdeuren en gaan ze door naar de volgende fase.

Lees ook: Panoramische openslaande deuren met schuifsysteem

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (25)

Vensterbank installatie

De installatie van dit element wordt in de volgende volgorde uitgevoerd:

 • Het is noodzakelijk om de vensterbank zo aan te passen dat er geen opening is tussen het frame en het frame. Indien nodig wordt de achterrand bijgesneden.
 • Na het afstellen wordt de vensterbank verwijderd en wordt schuim aangebracht op de plaats van installatie.
 • Daarna wordt het op zijn plaats geïnstalleerd, gecontroleerd en geladen zodat er geen beweging is.

Verzegeling van de constructie

Nadat het raamblok volledig is gemonteerd en vastgezet, is het noodzakelijk om alle resterende scheuren en voegen te vullen met polyurethaanschuim. Vul de scheuren met schuim 3/4, laat ruimte over voor de uitzetting van het afdichtingsmateriaal. Een dergelijke operatie zal de betrouwbaarheid van de constructie vergroten, blazen en het binnendringen van vocht in de balkons uitsluiten.

Van binnenuit worden alle openingen tussen het frame en de wanden afgesloten met kunststof platbands, waardoor de schuifconstructie compleet is.

Advies! Nadat het aluminium frame is geplaatst en alle scheuren zijn geschuimd, is het noodzakelijk om de structuur te laten "bezinken" totdat het polyurethaanschuim volledig is uitgehard. Na 24 uur kan de aluminium schuifconstructie volledig worden benut.

De installatie van aluminium schuifconstructies is redelijk gerechtvaardigd voor beglazing in het geval dat het niet de bedoeling is om een ​​loggia of balkon aan de totale woonoppervlakte van het appartement te bevestigen. In dit geval zijn lichtgewicht en goedkopere aluminium profielen de beste keuze. Tegelijkertijd wordt de ruimte op de balkons aanzienlijk bespaard door het gemakkelijk openen van het raam.

Installatie van aluminium en kunststof kozijnen. Instructies

Het PVC-frame is massiever dan het aluminium frame, dus het installatieproces duurt langer. Zowel die als andere frames zijn geïnstalleerd op houten balken.

In de betonconstructie wordt een gat geboord waarin het anker wordt geschroefd. Vervolgens leggen ze het bord horizontaal en controleren ze de vlakheid met een gebouwniveau. De staven waarop het bord rust, kunnen worden verplaatst totdat het bord een strikt horizontale positie inneemt. Vervolgens wordt het bevestigd met zelftappende schroeven. De volgende fase is de installatie van gegalvaniseerde ebben, waarvan er één op het bord wordt geplaatst en de tweede er direct onder, in het bovenste deel van het balkon.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (26)

Eb en vloed worden met pluggen gefixeerd. Bij het beglazen van lange balkons kan het nodig zijn om een ​​meerdelige eb te plaatsen. Voor hun sterke verbinding worden zelftappende schroeven voor metaal gebruikt.

Het moeilijke moment van werken is de installatie van het frame en het instellen van de positie. Eerst wordt het frame bevestigd met wiggen, waarbij de gelijkmatigheid van de positie met een waterpas wordt gecontroleerd. Vervolgens wordt de sjerp opgehangen. Ze kunnen ramen met dubbele beglazing met één of twee kamers hebben. Het werk maakt gebruik van een hamer en een waterpas.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (27)
De afstandhouders kunnen nu worden gemonteerd. De ramen zijn volledig gesloten, met behulp van de montage wordt het frame iets verhoogd en worden wiggen eronder gestoken. Wanneer de vlakheid van de structuur wordt aangepast, beginnen ze gaten te boren voor lange schroeven, waardoor de onderste en zijprofielen van het raam worden bevestigd.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (28)
Siliconenkit wordt gebruikt om de gaten af ​​te dichten. De scheuren en de opening tussen het frame en de muur zijn afgedicht met polyurethaanschuim.Cement wordt gebruikt om de hellingen af ​​te werken.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (29)

Installatie tool

Een set gereedschappen: bouwniveau, hamer, mes, perforator, schroevendraaier, schietlood, slijper.

 1. Een hamer
 2. Gebouwniveau.
 3. Perforator.
 4. Schroevendraaier.
 5. Bulgaars.
 6. Dispenserpistool voor montageschuim.
 7. Een boor voor een hamerboor met een diameter van 6 mm, een boor voor een hamerboor (voor metaalbewerking) met een diameter van 3 mm.
 8. Deuvelnagels (6x40 mm), metalen schroeven (3,9x70 mm), zelftappende schroeven (3,9x25 mm) voor metaalbewerking.
 9. Cirkel voor metaal voor de molen.
 10. Montageplaten (meestal meegeleverd met een versterkt kunststof frame).
 11. Ankers.
 12. Schietlood.

Materialen: houten balken, siliconenkit, steunbalken, houten wiggen, verzinkte dorpels, polyurethaanschuim (of ander thermisch isolatiemateriaal), siliconenkit, cementmortel (of ander materiaal voor het maken van hellingen). De zelfmontage van balkonframes wordt in verschillende fasen uitgevoerd.

Terug naar de inhoudsopgave

Opening voorbereiding

A - 6cm. - onderkant. A1 - 2cm - bovenkant B en B1 - 2 cm. zijspeling.

Er zijn normen volgens welke de constructie van buitenmuren wordt uitgevoerd. Volgens deze normen is het noodzakelijk om openingen te laten voor ramen die 4 cm breder zijn dan de doos (2 cm aan elke kant) en ongeveer 6-8 cm hoger (6 cm onder en 2 cm boven). Een opening boven de norm zal leiden tot een groter verbruik van isolatiematerialen.

Het binnenoppervlak van de opening moet vrij van groeven, vlak en glad zijn. De berekening moet zo worden uitgevoerd dat de binnenste waterdichtingslaag breder is dan de dikte van de doos. We plaatsen het raam ter hoogte van deze warmte-isolerende laag. Houten kozijnen zijn voorgelakt of gelakt.

Terug naar de inhoudsopgave

Eb-installatie

Het werk aan de installatie van frames kan pas als voltooid worden beschouwd nadat de installatie van de eb is voltooid. Het raam moet zeker een externe eb hebben - dit beschermt het balkon tegen het binnendringen van vocht. Voor de vervaardiging ervan worden materialen zoals aluminium, kunststof, polyester, gegalvaniseerde plaat gebruikt. Het profieldeel van de eb is altijd voorzien van een speciale bocht op het frame. Bij het installeren van de eb maken ze een lichte helling - dit zal de afvoer van water uit het raam verbeteren. Als het werk correct is uitgevoerd, wordt het balkon op betrouwbare wijze beschermd tegen vocht. Bovendien zijn goed geïnstalleerde ebtijden zeer goed bestand tegen harde wind en overstemmen ze het geluid van regen. De eb wordt met klinknagels op het raam bevestigd, maar vaker met zelftappende schroeven. De ruimte gevormd tussen de eb en het frame is gevuld met polyurethaanschuim. Hierdoor houd je de warmte beter vast op het balkon. Totdat het schuim volledig is opgedroogd, moet de eb in een bepaalde positie worden gefixeerd.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (36)
Het eb moet niet alleen onder de hellingen door, maar ook van boven en van opzij. Dit beschermt de muren tegen vocht. Aluminium wordt beschouwd als het beste materiaal voor het maken van vulplaatjes, omdat plastic na verloop van tijd zijn vorm en uiterlijk verliest. Aluminium infuus kunt u zelf maken. Hiervoor is een aluminium plaat nodig. De markeringen van het toekomstige eb worden erop aangebracht in overeenstemming met de grootte van het raam. Vervolgens wordt de eb afgesneden en gevouwen. Voor installatie moet het gepoedercoat zijn. De eb kan worden gemaakt van gegalvaniseerd staal. Ze bedekken het alleen met een polyesterverbinding die lang meegaat en zijn oorspronkelijke kleur behoudt. Deze optie is goedkoper dan aluminium.

Een balkon met uw eigen handen beglazing is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Ontmanteling van de oude structuur

De procedure omvat het verwijderen van het oude venster en de dorpel. Laten we de procedures in meer detail bekijken.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (37)

Een oud raam verwijderen

Gebruik een decoupeerzaag om verschillende delen van het frame te zagen - in de toekomst zal dit helpen bij het demonteren. Wrik dan voorzichtig het kozijn los met een koevoet en trek de raamvoet stuk voor stuk uit.

Advies! Het is het beste om onderaan het venster te beginnen omdat het zal het gemakkelijkst zijn om eruit te trekken.

De vensterbank verwijderen

Gebruik een hamer en, indien beschikbaar, een beitel om de dorpel te verwijderen.Ondersteun het tijdens het demonteren zodat het niet plotseling valt.

Er is één universele verwijderingsmethode: zaag de dorpel in het midden met een decoupeerzaag of zaag en breek deze vervolgens af met een koevoet. Je kunt ook een puncher gebruiken.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (38)

Als alternatief kunt u het eenvoudig met uw handen afbreken. Maar dit vereist fysieke training.

Nu het oude raam volledig gedemonteerd is, kunt u beginnen met het installeren van het nieuwe. Het begint allemaal met het installeren van de raambasis.

Vergeet na het verwijderen niet het gebied schoon te maken: verwijder bouwafval, beton, glasscherven en andere zaken.

Aluminium ramen naar het balkon

Balkonbeglazing is een van de belangrijkste maatregelen bij de renovatie van appartementen. Ten eerste is het noodzakelijk om woningen te isoleren, omdat een aanzienlijk deel van de warmte via het balkon naar buiten komt. Ten tweede krijgt u na het installeren van ramen daar extra ruimte die kan worden gebruikt voor bepaalde woon- of bedrijfsbehoeften. Maar voordat u met het werk begint, moet u beslissen uit welk materiaal de beglazing moet worden uitgevoerd. En een van de meest populaire opties zijn aluminium ramen naar het balkon.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (39)

Aluminium ramen naar het balkon

Lees ook: Touwen op kunststof ramen. Typen en kenmerken van selectie

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (40)

Beglazing van een balkon met een aluminium profiel met een verwijdering

Voorbereidend werk

Voordat u het oude raam verwijdert, moet u het nodige gereedschap aanschaffen en de raamopening voorbereiden. Hieronder leest u hoe u dit doet.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (41)

Het oude raam voorbereiden op het werk

Verwijder voor het uitvoeren van werkzaamheden de gordijnen, verwijder bloemen van de vensterbank (indien aanwezig). Bedek de vloer en het interieur in de kamer met plasticfolie om ze te beschermen tegen vuil en puin. Als er een tapijt of iets dergelijks in de kamer ligt, verplaats deze dan naar een andere kamer. Verwijder vervolgens de vleugels en hellingen van het raam.

De eerste voorbereiding is voltooid, het is tijd om het oude venster te verwijderen.

Voorbereiding van gereedschappen en benodigde materialen

 1. Beitel of decoupeerzaag;
 2. Koevoet en deuvelnagels;
 3. Een hamer;
 4. Schuim;
 5. Schroevendraaier;
 6. Boor en hamerboor;
 7. Boren voor metaal;
 8. Ankerplaten;
 9. Kunststof of houten wiggen;
 10. Dampbarrière-membraan;
 11. Thermische isolerende klep;
 12. Aluminium profiel, dubbele beglazing en andere onderdelen van het nieuwe raam.

Alle items zijn verzameld, nu is het tijd om het oude venster te verwijderen.

Voors en tegens van aluminium ramen naar het balkon

De installatie van aluminium ramen op het balkon wint tegenwoordig steeds meer aan populariteit. En voor degenen die hier net over nadenken, zullen we de voor- en nadelen van dergelijke beglazing geven. Laten we beginnen met wat de voordelen zijn van aluminium ramen naar het balkon.

  Beschikbaarheid... Vaak geven mensen hun voorkeur aan aluminium ramen alleen vanwege de lage kosten. Gemiddeld is de prijs voor hen 1,5-2 keer goedkoper dan voor een vergelijkbare beglazing met PVC-ramen.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (42)

Beglazing van balkons met aluminium profielen

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (43)

Aluminium schuiframen voor balkon

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (44)

Balkon met aluminium profielramen

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (45)

Foto van aluminium balkonramen

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (46)

Frans balkon gemaakt van aluminium profiel

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (47)

Belangrijk! Voor eigenaren van kleine appartementen is het logisch om de mogelijkheid te overwegen om het balkon te beglazen met aluminium ramen met een omtrek die groter is dan die van de borstwering. Hierdoor neemt het bruikbare oppervlak van het balkon toe en kan het worden gebruikt om kamerplanten in het warme seizoen of als extra koelkast in de winter te plaatsen.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (48)

Mogelijkheid tot beglazing van het balkon met aluminium ramen met een omtrek groter dan die van de borstwering

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (49)

Aluminium raamopstelling met schuifvleugel. Meestal zijn het deze structuren die worden gebruikt voor het beglazen van balkons.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (50)

Doorsnede van "warme" en "koude" aluminium raamprofielen. De eerste verschilt van de tweede door de aanwezigheid van twee glazen met een luchtspleet en een warmte-isolerende pakking tussen de buiten- en binnenkant.

Als u overweegt aluminium ramen voor een balkon te kopen, moet u zich ook bewust zijn van hun tekortkomingen.Het belangrijkste nadeel van dergelijke constructies is de onvoldoende thermische isolatie. Een balkon met aluminium ramen zal in de regel "koud" zijn - in de winter zal de temperatuur daarin niet meer dan 5-6 ° С overschrijden op straat.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (51)

Glijdend koud aluminium frame Framex S22

Balkon in Provençaalse stijl

Het ontwerp van een balkon of loggia in Provençaalse stijl wordt populair bij onze landgenoten. Ze worden aangetrokken door discrete gratie, Franse eenvoud, natuurlijke afwerkingsmaterialen en de aanwezigheid van vintage elementen. Voor een meer gedetailleerde studie van het probleem raden we aan dit artikel te lezen.

Een ander nadeel is dat aluminium kozijnen en vleugels alleen op perfect vlakke en voorbereide oppervlakken worden geïnstalleerd. Voordat het installatieproces begint, moet de borstwering daarom ofwel worden geëgaliseerd met een cementmengsel, of moet een houten plank onder de structuur worden geplaatst en alle beglazingselementen worden erop geïnstalleerd.

Video - Installatie van een aluminium balkonframe

Kenmerken van de

Elk ontwerp heeft een frame en glas (of glazen eenheid). Constructies voor aluminiumconstructies zijn gemaakt van een complexe legering en er zijn andere elementen toegevoegd, die laat het eindproduct sterker zijn... Meestal zijn dergelijke stoffen magnesium en silicium.

Dergelijke frames hebben typisch slechts één luchtkamer. Het profiel heeft een wanddikte van circa 1,5 mm, voor een "warm" product van 1,7 tot 2,0 mm.

Aluminium schuifbalkons

In hun vorm zijn schuifbare aluminium systemen rechthoekige constructies op de loggia en het balkon, waar de vleugel met behulp van rollen soepel horizontaal kan bewegen. Om te voorkomen dat er neerslag binnenkomt, plaatst de fabrikant een afdichting rond de hele omtrek van de vleugels.

Begrenzers zijn speciaal geïnstalleerd om te voorkomen dat de vleugel eruit valt bij harde wind. Om de vleugel te blokkeren, hebben de ontwikkelaars een grendel geïnstalleerd. Indien nodig kan de vleugel worden gedemonteerd.

Foto:

Het water dat zich ophoopt door neerslag stroomt naar buiten via de afvoer, die onderaan het frame is geïnstalleerd. Om het daglicht beter te laten doordringen is in het ontwerp glas in dubbele beglazing gebruikt. Het is zelfs mogelijk om sandwichpanelen te plaatsen. Dit systeem kan ook worden gebruikt in combinatie met glas dat de zonnestralen weerkaatst, en de kamers worden niet zo warm.

Aluminium ramen naar het balkon

Balkonbeglazing is een van de belangrijkste maatregelen bij de renovatie van appartementen. Ten eerste is het noodzakelijk om woningen te isoleren, omdat een aanzienlijk deel van de warmte via het balkon naar buiten komt. Ten tweede krijgt u na het installeren van ramen daar extra ruimte die kan worden gebruikt voor bepaalde woon- of bedrijfsbehoeften. Maar voordat u met het werk begint, moet u beslissen uit welk materiaal de beglazing moet worden uitgevoerd. En een van de meest populaire opties zijn aluminium ramen naar het balkon.

Aluminium ramen naar het balkon

Beglazing van een balkon met een aluminium profiel met een verwijdering

Getuigenissen

Lyudmila, 29 jaar oud.

Vorig jaar hebben we voor onszelf een aluminium profiel op het balkon geplaatst. Zeer duurzame en comfortabele constructie.

Svetlana, 37 jaar oud.

De aluminium beglazing is echt gaaf. 15 jaar geleden geglazuurd, alles is nog als nieuw.

Valentina, 45 jaar oud.

Een paar jaar geleden plaatste de peetvader een aluminium constructie op haar balkon. Looft haar heel erg.

Voors en tegens van aluminium ramen naar het balkon

De installatie van aluminium ramen op het balkon wint tegenwoordig steeds meer aan populariteit. En voor degenen die hier net over nadenken, zullen we de voor- en nadelen van dergelijke beglazing geven. Laten we beginnen met wat de voordelen zijn van aluminium ramen naar het balkon.

  Beschikbaarheid... Vaak geven mensen hun voorkeur aan aluminium ramen alleen vanwege de lage kosten. Gemiddeld is de prijs voor hen 1,5-2 keer goedkoper dan voor een vergelijkbare beglazing met PVC-ramen.

Beglazing van balkons met aluminium profielen

Aluminium schuiframen voor balkon

Balkon met aluminium profielramen

Foto van aluminium balkonramen

Frans balkon gemaakt van aluminium profiel

Belangrijk! Voor eigenaren van kleine appartementen is het logisch om de mogelijkheid te overwegen om het balkon te beglazen met aluminium ramen met een omtrek die groter is dan die van de borstwering. Hierdoor neemt het bruikbare oppervlak van het balkon toe en kan het worden gebruikt om kamerplanten in het warme seizoen of als extra koelkast in de winter te plaatsen.

Mogelijkheid tot beglazing van het balkon met aluminium ramen met een omtrek groter dan die van de borstwering

Aluminium raamopstelling met schuifvleugel. Meestal zijn het deze structuren die worden gebruikt voor het beglazen van balkons.

Doorsnede van "warme" en "koude" aluminium raamprofielen. De eerste verschilt van de tweede door de aanwezigheid van twee glazen met een luchtspleet en een warmte-isolerende pakking tussen de buiten- en binnenkant.

Als u overweegt aluminium ramen voor een balkon te kopen, moet u zich ook bewust zijn van hun tekortkomingen. Het belangrijkste nadeel van dergelijke constructies is de onvoldoende thermische isolatie. Een balkon met aluminium ramen zal in de regel "koud" zijn - in de winter zal de temperatuur daarin niet meer dan 5-6 ° С overschrijden op straat.

Glijdend koud aluminium frame Framex S22

Balkon in Provençaalse stijl

Het ontwerp van een balkon of loggia in Provençaalse stijl wordt populair bij onze landgenoten. Ze worden aangetrokken door discrete gratie, Franse eenvoud, natuurlijke afwerkingsmaterialen en de aanwezigheid van vintage elementen. Voor een meer gedetailleerde studie van het probleem raden we aan dit artikel te lezen.

Een ander nadeel is dat aluminium kozijnen en vleugels alleen op perfect vlakke en voorbereide oppervlakken worden geïnstalleerd. Voordat het installatieproces begint, moet de borstwering daarom ofwel worden geëgaliseerd met een cementmengsel, of moet een houten plank onder de structuur worden geplaatst en alle beglazingselementen worden erop geïnstalleerd.

Video - Installatie van een aluminium balkonframe

Gemeenschappen ›Doe-het-zelf› Blog ›Hoe zelf glazuur uit een aluminium profiel?

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (57)

Dag iedereen! Ik wil een balkon glazuren gemaakt van een aluminium profiel van het type dat ik 400 heb uitgegeven. Ik heb gevonden waar ik alles voor dit profiel kan kopen. Heeft iemand zelf een aluminium profiel beglaasd? Deel uw ervaring.

Opmerkingen 32

Ik zag al dom uit Moskou

en waar kom je vandaan?

Ik kan je alles vertellen om te laten zien, of iets ingewikkelds! van het gereedschap heb je een schroevendraaier, een snijzaag, een waterpas en bij voorkeur een laser nodig. welk profiel heb je genomen?

Ik heb het nog niet genomen, maar ik heb 400 nieuwe gezien zoals Krasnoyarsk, hoewel ze enorm verschillen in prijs

In de afgelopen 4 jaar hebben veel fabrikanten het gewicht van het profiel verminderd door een afname van de wanddikte of zijn ze begonnen met het gebruik van grondstoffen van mindere kwaliteit.

Ik bezocht de dunste ergens 1,2 mm, de sial is twee keer zo dik

Het hangt af van welk profiel ik het moet doen. Niet zo lang geleden heb ik een glas-in-loodraam verzameld voor één lid in de kleedkamer, 3 structuren van 2500 * 2700 uit een koud profiel met ramen en een deur (impost voor de hoogte en breedte van de hele structuur) van Tatprofil TP-45 (geen reclame, we gebruiken ook Alutech. Natuurlijk is het beter om te doen zonder verticale palen in het midden van de structuur, aangezien het aluminium profiel is verbonden op zijn connectoren, zowel hoek- als kolf- aan-voeg, en bevestigd aan de boven-, onderkant en op de uiterste stutten van de structuur. Als je de aluminium structuur wilt monteren, glas-in-lood beglazing (zoals in verschillende handelscentra), dan kun je doen met eenvoudig trimmen, alles is gezaagd onder 90. Indien u schommel (vouw) ramen in de kozijnen nodig heeft, kunt u niet zonder krimpen, maar u kunt ook op deuvels monteren, maar de kans op scheuren en loszitten van de constructie is gegarandeerd, en zonder een tweecomponentenlijm op aluminium is onmisbaar (je kunt epoxy of poxipol gebruiken, voor extreem). Over het algemeen heb je natuurlijk professionele apparatuur nodig, zelfs voor een spijker. Als je advies nodig hebt, schrijf dan, ik zal het je vertellen. uit de video, de man in de garage monteert de deur, nou, dit is alleen ter referentie.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (58)
Ik schep op, op de foto is er een warme toegangsdeur met schuine imposts.

mooi ... ik zie dat je met Krasnoyarsk werkt, zijn het dikke muren?

Bedankt, een vriendelijk woord en warm aluminium is leuk)))! Krasnoyarsk is Sial, ik heb met hem gewerkt bij mijn vorige baan, en dit is Tatprof, ik veronderstel dat ze het ergens in Tatarstan gieten en schilderen in het Dinskaya-station . groep, shtulpovaya-deur met zijhoenhoen, ook Tatprof, maar al een nieuwe lijn AlNeo. Overigens is er geen shtulpa, alleen in plaats van een shtulp wordt het vleugelprofiel Z gebruikt, maar er zijn geen grote trucs, de Het belangrijkste is niet om te neuken. Ik zal zeggen, ik heb nooit gemeten.

oh sorry dat je te ver weg bent ...

Als je het mij adviseert, zal ik je vertellen dat ik alleen 's avonds kan antwoorden, als ik bij mijn computer ben. In principe maak ik geen verbinding met het mobiele internet)).

Evenzo heb ik ook alleen 's avonds

Ter gelegenheid van de verkoop van apparatuur voor de montage van frames van het bezochte systeem. Matrix met pneumatische pers, trimmen met rollenbanen, pneumatisch gereedschap. Er zijn weinig accessoires.

Hallo. Voor mij persoonlijk, kijkend naar de metalen structuur op de foto, zie ik geen enkele reden om mezelf te storen, in termen van de nogal noodzakelijke uitrusting en afwerking van de aangrenzende structuren. Het zou de moeite waard zijn als er in plaats van metaal een structuur wordt gemaakt volgens het type gevel - gevelbeglazing - gevel aluminium - misschien een geventileerde gevel ... om eerlijk te zijn weet ik niet hoe ik 100% correct moet benoemen , in het algemeen, waar aluminium zelf dragende zal zijn, denk ik dat mijn gedachten helder zijn. Naar mijn mening is het daar gemakkelijker, trimmen is nodig om alles soepel te snijden + snijhoek. Toen heb ik het gemonteerd, het is belangrijk om alles stevig en gelijkmatig te bevestigen. Meet de ramen met dubbel glas, monteer ze onder de klembalk, bovenop de kap en klaar is kees. Natuurlijk zijn er ook enkele nuances, maar het is gemakkelijker dan de hoeken van de kozijnen te drukken of te lijmen + afwerking en isolatie van openingen tussen constructies en metalen rekken. En de kroon van allemaal zullen koude bruggen zijn van de rekken zelf, die in principe nergens heen zullen gaan, tenzij ze zijn geïsoleerd met iets van buitenaf + van binnenuit ook een cake van dampremmende laag en isolatie maken. Ja, aluminium, zoals je van plan was, geeft een cool uiterlijk, maar de optie aan de voorkant wint nog steeds. Het idee is interessant om alles met je eigen handen te doen, maar je hebt iemand nodig die weet wie je gaat begeleiden.

Balkonbeglazing met aluminium profiel

Beglazing van balkons met een aluminium profiel is een van de meest voorkomende en redelijk budgettaire mogelijkheden om een ​​gezellige sfeer in huis te creëren. Dergelijke constructies worden natuurlijk "koude beglazing" genoemd omdat ze geen te hoge kamertemperatuur kunnen bieden. Ze worden vaak gebruikt voor technische ruimtes, balkons, opslagruimtes en meer.

Dus als u dergelijke ramen wilt gebruiken om een ​​temperatuur te creëren die geschikt is voor een comfortabel verblijf op het balkon, moet u het gebruik van dergelijke technologie achterwege laten. Ze zal u niet het vereiste comfortniveau kunnen bieden. Zoals alle ramen hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Laten we ze een voor een uitsplitsen, in meer detail.

Voor- en nadelen van dubbele beglazing

Er zijn variëteiten die zijn gemaakt met behulp van nieuwe technologie en ze zijn in staat om de nodige sfeer te creëren en een comfortabel temperatuurregime te behouden. Dit kwam beschikbaar dankzij de installatie van speciale warmte-isolerende inzetstukken in het frame. Maar dergelijke ontwerpen zijn vrij duur en winnen nog niet veel aan populariteit.

Een belangrijk voordeel ten opzichte van kunststof en houten tegenhangers is de mogelijkheid om ramen met dubbele beglazing te installeren met een schuifraam. Zo beweegt de vleugel zijwaarts langs de geleiders, wat aanzienlijk ruimte bespaart. Met hun hulp kunt u een raam op zeer smalle plaatsen installeren zonder waardevolle ruimte te besteden aan vrij verkeer.

Beglazing met aluminium heeft een zeer laag gewicht, waardoor het voor analogen komt te staan, die soms zwaarder kunnen zijn.Vanwege hun lage gewicht kunnen ze op elk balkon en loggia worden geïnstalleerd, hebben ze geen versterkte basis nodig en kunnen ze heel gemakkelijk met uw eigen handen worden geïnstalleerd, zonder hulp van buitenaf.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (70)
Fabrikanten gebruiken poederverf voor aluminium, dat in elke tint verkrijgbaar is. Het is van zeer hoge kwaliteit, duurzaam, vervaagt niet en heeft een rijke kleur. Dankzij een breed palet is het mogelijk om aluminium beglazing te kiezen voor elk ontwerp op basis van uw voorkeuren en behoeften.

Wat zijn de nadelen

Hoewel ze voordelen hebben, hebben dergelijke frames natuurlijk nadelen, die ook moeten worden vermeld. Laten we eens kijken naar de belangrijkste.

De belangrijkste en doorslaggevende factor om al dan niet een raam te kopen, is de zeer lage warmtebesparing in de kamer. In de winter houden ze de temperatuur maar een paar graden vast. Bij zeer strenge vorst kunnen schuifmechanismen en armaturen worden bedekt met een laag ijs.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (71)
Koude en warme beglazing

Dan is het mogelijk om ze pas te openen na het verwijderen van het ijs, wat bepaalde ongemakken met zich meebrengt. Een kritiek laag niveau van dichtheid hebben. Bijna alle geluiden van de straat zullen erdoorheen gaan, met harde wind is het mogelijk om uit de scheuren te blazen.

Het is beter om het balkon te beglazen met een aluminium profiel als de balkondeur een goede geluidsisolatie heeft, in welk geval de lekkage wordt gecompenseerd.

Als je de nadelen op een andere manier compenseert, dan is de plaatsing van een aluminium raam een ​​zeer goede oplossing. U kunt dus een indrukwekkend bedrag besparen en uw balkon of loggia beglaasd maken en beschermen tegen wind, regen en sneeuw.

Hoe beter om het balkon te glazuren: plastic of aluminium

Een grondige studie van de technische kenmerken van verschillende materialen zoals plastic en metaal zal helpen om deze moeilijke vraag te beantwoorden. Er wordt uitgegaan van kunststof beglazing wanneer het nodig is om het balkon zo warm mogelijk te maken. Beglazing met kunststof kozijnen, evenals aluminium, biedt bescherming tegen vuil, kou en neerslag. Tegenwoordig zijn de kosten van kunststof kozijnen aanzienlijk gedaald, wat het mogelijk maakte om een ​​goede concurrentie voor aluminium kozijnen te creëren.

Kunststof balkonframes hebben hun voordelen:

 1. Kozijnen en ramen van PVC hebben een hoge dichtheid. Een rubberen pakking tussen het frame en het glas is nodig om de warmte in de kamer te houden en beschermt ook het balkon tegen het binnendringen van kou. Afhankelijk van het aantal kamers neemt de geluidsisolatie toe.
 2. Kunststof kozijnen zijn perfect bestand tegen temperatuurschommelingen, met behoud van een uitstekende uitstraling.
 3. Het balkon kan worden beglaasd met een kunststof profiel van verschillende kleuren. Bent u de witte kleur beu, dan kunnen de lijsten worden gedecoreerd met een speciale gekleurde folie, die perfect op kunststof is verlijmd.
 4. Het installeren van kunststof balkonframes is vrij eenvoudig.

Net als elk ander materiaal heeft plastic ook zijn nadelen: de ophoping van statische elektriciteit, die stof aantrekt. Gemakkelijk onderhevig aan mechanische beschadigingen zoals krassen of deuken.

PVC is zwaarder dan metalen constructies, daarom is installatie op balkons in oude huizen uitgesloten.

Beglazing van een balkon of loggia is een behoorlijk verantwoorde zaak. Bij het kiezen van een ontwerp moet rekening worden gehouden met veel nuances. Bijvoorbeeld hoeveel de constructie weegt, de gunstige ligging van de openingsdelen, de doorlaatbaarheid van kou en vuil.

Soorten aluminium profielen

Het aluminium profiel voor beglazing is onderverdeeld in twee hoofdtypen, waarover we u zullen vertellen.

 • Koud profiel - heeft geen verwarmend effect, het is ontworpen om te voorkomen dat tocht, regen en sneeuw de kamer binnendringt. Het wordt meestal gebruikt in grote industriële faciliteiten, bijkeuken en andere plaatsen waar een comfortabele luchttemperatuur niet zo belangrijk is.
 • Warm profiel - een speciaal type aluminium beglazing, uitgerust met isolerende inzetstukken. Ze combineren inzetstukken met dik glas, wat een zeer goed effect heeft op de thermische isolatieprestaties van de constructie. Het profiel kan worden uitgerust met drie of vijf luchtkamers, daarom zal de kwaliteit ervan vooral afhangen. Om de afdichting te verbeteren, zijn dergelijke ramen uitgerust met elastiekjes en pakkingen om extern geluid te verminderen. Ze worden gebruikt in appartementen, kantoren, balkons.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (72)
Een verkoudheidsprofiel is erg goedkoop en de installatie is niet moeilijk. Als u een model vanuit een warm profiel wilt installeren, moet u bereid zijn om een ​​aanzienlijk bedrag te betalen. De prijs kan meerdere keren hoger zijn dan die van een koud raam.

Raamafdichting

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (73)

Controleer na voltooiing van de installatie alle gebieden op tocht of open voegen. Als je het vindt, gebruik dan polyurethaanschuim of kit. Controleer daarna de fittingen en stel ze in (als je dit nog niet eerder hebt gedaan).

Klaar, uw aluminium raam is geplaatst! Overigens worden aluminium schuiframen op dezelfde manier geïnstalleerd, behalve dat rollers aan de vleugel worden geschroefd, waardoor het raam naar links of rechts kan bewegen.

Installatiewerkzaamheden voeren wij zelf uit

De beglazing van de loggia met een aluminium profiel kan worden gedaan zonder de hulp van specialisten, die u voor hun werk moeten betalen. Er is geen bijzondere moeilijkheid bij het installeren, u moet zich houden aan de basisregels en het werk wordt gedaan met vijf punten.

Laten we eens kijken in welke fasen het hele installatieproces voorwaardelijk kan worden onderverdeeld in:

 • Installatie voorbereiden
 • DIY installatie van dubbele beglazing

Voorbereidende fase

Net als elk ander raamkozijn vereisen aluminium profielen een zorgvuldige voorbereiding. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de kwaliteit van het voorbereide oppervlak. Het lijkt erop dat dit helemaal niets te maken heeft met beglazing en men kan dergelijk werk obsceen behandelen, maar nee.

U dient uw werk zeer serieus te benaderen en met de nodige aandacht en doorzettingsvermogen de nodige maatregelen te nemen.

De eerste stap is om het oude frame te demonteren, maar doe er niet te veel moeite voor. Anders kunt u de basis beschadigen, wat op zichzelf slecht is.

Druk uitoefenen op het vlak van het raam, dan is de kans op beschadiging minimaal. De spijkers die het oude frame aan het beton verankeren, moeten vrij gemakkelijk naar buiten komen en de basis niet vernietigen.

Als er delen van het oude frame, brokken steenslag of oude bevestigingsmiddelen op de reling achterblijven, verwijder deze dan. Als het oppervlak van de basis te beschadigd is, moet deze worden hersteld, in welk geval de beglazing met een aluminium profiel enkele dagen wordt uitgesteld, totdat het beton volledig droog is.

Instructies voor het installeren van een aluminium schuifraam op een balkon. Balkonframes: doe-het-zelf installatie. (74)
Om de kwaliteit van de installatie te verbeteren, kan bovenop de reling een houten balk van vijftig bij vijftig millimeter worden bevestigd. Hierop wordt ons aluminium raamkozijn gemonteerd. Nadat de voorbereiding is voltooid, kunt u doorgaan naar de volgende fase, het plaatsen van dubbele beglazing op uw balkon of loggia.

Installatie van een aluminium structuur

Eerst moet u alle openingsdelen verwijderen, zodat u het frame lichter maakt en het gemakkelijker is om het te installeren. Als er blinde delen van het raam zijn, moeten de ramen met dubbele beglazing worden verwijderd om ze niet te beschadigen en de structuur verder te vergemakkelijken.

Aan het frame worden vervolgens montageplaten of beugels bevestigd. De optimale tussenstap is vijftig tot zeventig centimeter, afhankelijk van het totale gewicht van het raam en de dikte van de platen. Ze worden rechtstreeks in het profiel bevestigd met zelftappende schroeven voor metaal.

Het frame wordt op zijn plaats gezet en vastgezet met wiggen. Ze moeten ook het niveau aanpassen dat we nodig hebben door het te meten met een speciaal apparaat. De wiggen moeten erg strak zitten om het hele frame rustig samen met de glaselementen te houden.

Ten slotte worden alle scheuren afgedicht met polyurethaanschuim en een dag gesloten gelaten zodat het schuim volledig droog is. Na het drogen kunt u het overtollige materiaal afsnijden met een administratief mes en doorgaan met het verder inrichten van de kamer.

Beglazingstips

Buiten moet het schuim absoluut worden afgedicht, omdat het onder invloed van zonlicht uitdroogt en afbrokkelt. Het is het beste om de naad met een oplossing te bedekken en deze vervolgens te omhullen met het materiaal dat u mooi vindt.

Denk eraan om tijdens de installatie constant het niveau van het frame te controleren. Zeker na de terugkeer naar de plaats van alle dubbele beglazing en bewegende elementen. Onder het gewicht kan het niveau verschuiven en moet het worden gecorrigeerd. Na het schuimen zal een dergelijke procedure zeer problematisch zijn.

Venstertypes

Het lijkt misschien meteen dat aluminium ramen erg op elkaar lijken, en het enige dat als verschil kan dienen, is de vorm en het aantal glasopeningen. Het assortiment is echter vrij breed en het belangrijkste verschil is het openen van de vleugels. Afhankelijk hiervan zijn er de volgende soorten aluminium ramen:

Vensteropeningstypen

 1. Doof. Zo'n metalen structuur is geïnstalleerd op die balkons, waarvan de eigenaren ze gebruiken als kantoorruimte.
 2. Vouwen. Dit type constructie is erg gewild, vooral als het gaat om ventilatieopeningen. Bij deze installatie openen de deuren van boven naar beneden.
 3. 3. Draaien. Deze versie van Windows is vrij eenvoudig, wordt vaak gebruikt en wordt beschouwd als een standaardinstallatie. De deuren van de taatsramen gaan in één richting open.
 4. Gecombineerde variëteit. Ramen in deze uitvoering kunnen zowel in de kiepuitvoering als in de scharnieruitvoering geopend worden. De bevolking installeert vaak dergelijke constructies.
 5. Glijdend aluminium frame. Deze wijziging is nog niet zo lang geleden ontwikkeld en nu is het de meest geschikte optie om ramen te openen. De deuren gaan hier open in die richtingen die langs de raamopening vastzitten. Daarom bedekken ze geen kleine kamer, in tegenstelling tot andere mechanismen.

Het is de moeite waard om de nieuwste balkonframes apart te vermelden, die de afgelopen jaren enorm populair zijn geworden. Dit komt doordat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en hoge technische kwaliteiten hebben. Deze punten spelen uiteraard een rol in het selectieproces voor een balkoninstallatie. Interessant is dat de prijs van een schuifmechanisme niet hoger is dan die van standaardramen, aangezien het percentage aluminium profielen erin laag is. Dit omvat ook afdichtingen en geleideprofielen.

Schuiframen

Het uiterlijk van aluminium ramen is een belangrijk kenmerk. Ze gaan al geverfd in de verkoop. Tijdens de fabricage wordt het aluminium profiel geverfd met behulp van poedertechnologie, die nu als de leidende wordt beschouwd. De klant kan naar eigen goeddunken de kleur van de structuur kiezen, die ook een rol speelt bij de concurrentie op de moderne markt.

Schilderen met poederspuiten is van voldoende kwaliteit: het vervaagt lange tijd niet in de zon, barst niet door koude temperaturen, bladdert niet af. Vochtigheid heeft ook geen nadelig effect op aluminium balkons.

Over het algemeen zijn beoordelingen van aluminium balkons positief, omdat hun uiterlijk, installatieproces, gemak en kosten altijd gerechtvaardigd zijn tijdens het gebruik. Over het gebruik trouwens: veel mensen die dergelijke beglazing hebben geïnstalleerd, zijn ervan overtuigd dat balkons duurzaam zijn en kozijnen van dergelijk materiaal vereisen geen zorgvuldig onderhoud.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 16/07/2023

Views: 5899

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.