beglazing met hout is goedkoop, vervanging (2023)

Versterkte kunststof kozijnen worden steeds vaker gebruikt. Maar voor sommige eigenschappen is natuurlijk materiaal beter dan eurowindows. Daarom geven sommige mensen er de voorkeur aan houten constructies in raamopeningen te plaatsen. Het maken van houten kozijnen is een arbeidsintensief proces, maar u kunt het zelf doen.

Bereid het materiaal voor op hun vervaardiging en de benodigde gereedschappen. Stapsgewijze instructies zullen het proces van het maken van een frame in uw thuiswerkplaats vergemakkelijken. Zorgvuldigheid en nauwkeurigheid zijn vereist bij timmerwerk, nauwkeurigheid in metingen, zodat het toekomstige venster geen vervormingen heeft. Dit is niet alleen een complexe constructie, deze moet open kunnen en er moet eb in de buurt worden gebouwd.

Natuurlijk zal een zelfgemaakt frame uiterlijk verliezen aan de gekochte. Het is moeilijk om volledige sluiting te verzekeren zonder instrumenten met een hoge precisie. Zelfs een paar millimeter zal de dichtheid van de sluiting beïnvloeden. Maar voor gebouwen waar er geen speciale vereisten voor deze producten zijn, zullen ze een behoorlijk waardige optie zijn.

beglazing met hout is goedkoop, vervanging (1)

Doe-het-zelf ramen worden vaak gemaakt voor de beglazing van een tuinhuis of balkon. Ze zijn optimaal voor kleine kassen in de achtertuin. Bij het maken ervan wordt aanbevolen om het ontwerp dat in fabrieksmodellen wordt gebruikt, te vereenvoudigen. Het ziet eruit als een rechthoek door houten balken te verbinden.

Lees ook: Vensters kiezen: 15 handige tips van experts

Raamkozijnen kunnen verschillende ontwerpen hebben. Van de verschillende opties wordt degene gekozen die het meest geschikt is voor het doel en voor de uiterlijke kenmerken. Het meest populaire en geschikte materiaal voor de vervaardiging van ramen is hout.

De houten kist kan worden gemaakt van grenen, lariks of eiken.

beglazing met hout is goedkoop, vervanging (2)

Bij het vergelijken van deze materialen moet worden opgemerkt dat eiken tegen een hogere prijs wordt verkocht.

Vervaardiging van houten kozijnen voor ramen

Maak voor het schrijnwerk altijd tekeningen.

beglazing met hout is goedkoop, vervanging (3)

Bijvoorbeeld raamindeling 80/60 mm

Je hebt de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • lijm voor schrijnwerkers;
 • metalen raamhoeken;
 • glas;
 • houten staven;
 • zaag op hout;
 • beitels van verschillende groottes;
 • een hamer.

Raamvleugels kunnen verschillende ontwerpen hebben:

 • doof (gemakkelijk te vervaardigen model);
 • met kleppen (van 1 tot 3);
 • met een stijging bij het openen;
 • glijden;
 • met een raam of extra spiegel.

De eenvoudigste manier is om een ​​raamkozijn te maken met één vleugel. Om een ​​lange levensduur te garanderen, is kwaliteitsmateriaal nodig. Het vereist een zorgvuldige droging.

beglazing met hout is goedkoop, vervanging (4)

Het is beter om "gesplitst" hout te gebruiken in plaats van massief hout. Gelijmd hout van hout is een materiaal dat veel in de bouw wordt gebruikt. Het is sterker en beter bestand tegen weersinvloeden. Als u massief houten onderdelen gebruikt, moeten deze ter bescherming worden behandeld met een speciale verbinding.

Het frame is gemaakt in de vorm van een doos, die in de raamopening wordt bevestigd en vervolgens worden er glazen frames in gestoken. De doos is gemaakt van planken met een doorsnede van 50 bij 150 mm. De dikte van het hout voor het frame is 50 bij 50 mm en voor de ventilatieopeningen wordt de dikte van het hout gekozen afhankelijk van de afmetingen - hoe groter het is, hoe dikker het materiaal moet zijn.

Het fabricageproces kan worden bespioneerd op de video op internet.Toepassing van een raamkozijn.

 • Voor het vullen van raamopeningen.
  Het raamkozijn is misschien wel de meest goedkope optie om de opening te beglazen. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat hij doof zal zijn. Bovendien is het frame een zomerproduct als het in één uitvoering is.
 • Installatie van een tweede frame voor isolatie.
  Winter optie.Wanneer er al een frame in de opening zit, maar dit niet genoeg is voor de winter, is het aan te raden om een ​​tweede te plaatsen om warm te blijven. Het is goedkoop, maar je kunt een heel warm resultaat krijgen.
 • Installatie in een oude doos.
  Het komt voor dat de vleugel is gebroken of verrot, of wat er nog meer is gebeurd dat deze in verval is geraakt. Het moet worden vervangen. Om dit te doen, wordt een frame op maat gemaakt en op zijn oorspronkelijke plaats geïnstalleerd, waarbij scharnieren en andere accessoires worden ingekort.

 • DIY houten ramen: montage

  Eerst wordt een vensterdoos gemaakt. In de plaat is een groef uitgesneden om het profiel de vorm van de letter "L" te geven. De in dit geval gevormde nok moet 2 cm breed en 1,5 cm hoog zijn.

  Lees ook: Hoe maak je een dakkapel op het dak met je eigen handen - stap voor stap instructies

  Op de hoeken van de houten structuur zijn metalen vierkanten bevestigd. Ze worden verkocht op bouwmarkten of in bouwwinkels. Deze elementen voegen stijfheid toe aan de structuur. Omdat het kozijn een dynamisch element is en periodiek gesloten en geopend zal worden, worden er hogere eisen gesteld aan de sterkte ervan.

  Daarna wordt het bord in 4 delen verdeeld, gelijk aan de genomen afmetingen.

  Hoe maak je de structuur sterk?

  Om stijfheid te geven wordt een zwaluwstaartverbinding gemaakt. Hiervoor zijn onderdelen verbonden, waarop groeven zijn gemaakt in de vorm van grote tanden. Hun scheiding kan alleen worden uitgevoerd in dezelfde positie waarin ze werden gecombineerd.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (5)

  Zwaluwstaart sleutelgat

  Om de groeven te maken, moet u een handsnijder gebruiken. Maar als zo'n gereedschap niet beschikbaar is, dan is een beitel, hamer en zaag voldoende. Bijzondere aandacht moet worden besteed tijdens de montage om ervoor te zorgen dat de verbindingshoek strikt 90 graden is.

  Op balken van 50 bij 50 mm worden de groeven in deze volgorde gezaagd: de onderste groef is 20 mm breed en 15 mm hoog. De laatste groef moet 15 mm breed en 10 mm hoog zijn.

  De bovenste sleuven zijn voor glas. De glaslat is gekozen met een dikte van 10 mm, met een glasdikte van 4 mm. Het profiel wordt in 4 gelijke delen gesneden. Om het raam vrij te laten openen, is er een opening van 1-2 mm voorzien tussen de doos en het frame.

  Om de structuur stevigheid te geven, wordt aanbevolen om deze gelijktijdig met het montageproces met een houten deuvel te bevestigen. Hiervoor wordt de verbinding geboord na het verbinden van de onderdelen. De ingevoegde plug is voorlopig ingevet met lijm. Zorg ervoor dat het gat overeenkomt met de maat van de houten cilinder die erin moet worden gestoken.

  In dit stadium moet het houten frame worden geverfd om het te beschermen tegen de negatieve effecten van weersomstandigheden. Beglazing kan het beste worden gedaan nadat de verf is aangebracht en gedroogd. De afgewerkte structuur kan in de bijgevoegde scharnieren worden geïnstalleerd.

  Beglazing met houten kozijnen. Oude kozijnen vervangen door nieuwe

  BELEID VAN PRIVACY VAN PERSOONLIJKE GEGEVENSVERWERKING

  Dit privacybeleid voor de verwerking van persoonlijke gegevens (hierna het privacybeleid genoemd) is van toepassing op alle informatie die okna-montag.ru over de gebruiker kan ontvangen tijdens het gebruik van de site.

  1. DEFINITIE VAN TERMEN

  1.1. In dit privacybeleid worden de volgende termen gebruikt:

  Lees ook: Oude ramen isoleren voor de winter met minimale kosten?

  1.1.1. "Sitebeheer (hierna het Sitebeheer genoemd)" - werknemers die bevoegd zijn om de site te beheren, handelend namens okna-montag.ru, die persoonlijke gegevens organiseren en (of) verwerken, en ook de doeleinden van het verwerken van persoonlijke gegevens bepalen , de samenstelling van persoonsgegevens die worden verwerkt, acties (bewerkingen) die met persoonsgegevens worden uitgevoerd.

  1.1.2. "Persoonlijke gegevens" - alle informatie die direct of indirect betrekking heeft op een specifieke of identificeerbare persoon of rechtspersoon (onderwerp van persoonlijke gegevens).

  1.1.3."Verwerking van persoonlijke gegevens" - elke actie (bewerking) of een reeks acties (bewerkingen) uitgevoerd met behulp van automatiseringstools of zonder gebruik van dergelijke tools met persoonlijke gegevens, inclusief verzameling, registratie, systematisering, accumulatie, opslag, verduidelijking (update, wijziging) , extractie, gebruik, overdracht (distributie, verstrekking, toegang), depersonalisatie, blokkering, verwijdering, vernietiging van persoonlijke gegevens.

  1.1.4. "Vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens" is een verplichte vereiste voor de Operator of andere persoon die toegang heeft gekregen tot persoonlijke gegevens om de verspreiding ervan te voorkomen zonder de toestemming van het onderwerp van persoonlijke gegevens of andere rechtsgronden.

  1.1.5. "Sitegebruiker (hierna de Gebruiker genoemd)" - een persoon die via internet toegang heeft tot de Site en de Site gebruikt.

  1.1.6. "Cookies" zijn een klein stukje gegevens dat wordt verzonden door een webserver en wordt opgeslagen op de computer van de gebruiker, die de webclient of webbrowser elke keer in een HTTP-verzoek naar de webserver verzendt wanneer hij probeert de pagina van de overeenkomstige site te openen.

  1.1.7. "IP-adres" is een uniek netwerkadres van een knooppunt in een computernetwerk gebouwd met behulp van het IP-protocol.

  1.1.8. "Site" - de officiële site okna-montag.ru, gelegen op

  2. ALGEMENE BEPALINGEN

  2.1. Het gebruik van de Site door de Gebruiker betekent aanvaarding van dit Privacybeleid en de voorwaarden voor de verwerking van de persoonlijke gegevens van de Gebruiker.

  2.2. In geval van onenigheid met de voorwaarden van het privacybeleid, moet de gebruiker stoppen met het gebruik van de site.

  2.3. Dit privacybeleid is alleen van toepassing op de site. Het sitebeheer heeft geen controle over en is niet verantwoordelijk voor sites van derden waarnaar de Gebruiker kan klikken op de links die beschikbaar zijn op de Site.

  2.4. Het sitebeheer verifieert niet de juistheid van de persoonlijke gegevens die door de sitegebruiker worden verstrekt

  2.5. De gebruiker heeft niet het recht om speculatieve, valse bestellingen of bestellingen op de site te plaatsen met het oog op het plegen van fraude. Als de sitebeheerder reden heeft om aan te nemen dat de gebruiker een dergelijke bestelling heeft geplaatst, heeft de sitebeheerder het recht om een ​​dergelijke bestelling te annuleren en de relevante autoriteiten hiervan op de hoogte te stellen.

  2.6. Door een bestelling op de Site te plaatsen, garandeert de Gebruiker dat hij minstens 18 jaar oud is, of, indien hij jonger is dan 18 jaar, hij garandeert dat het recht om een ​​bestelling te plaatsen hem door de wet wordt toegekend en dat hij de wettelijke vermogen om bindende overeenkomsten te sluiten.

  2.7 Het gebruik van het materiaal van de site zonder toestemming van de sitebeheerder is niet toegestaan ​​(artikel 1270 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie).

  2.8 Bij het citeren van materiaal van de site, inclusief beschermde auteursrechtelijk beschermde werken, is een link naar de site vereist (paragraaf 1 van lid 1 van artikel 1274 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie).

  2.9. Het sitebeheer behoudt zich het recht voor om op elk moment goederen van de site te verwijderen en (of) materiaal of inhoud op deze site te verwijderen of te bewerken. Het sitebeheer draagt ​​geen enkele verantwoordelijkheid jegens de gebruiker of een derde partij vanwege het verwijderen van informatie van de site.

  3. ONDERWERP VAN HET PRIVACYBELEID

  3.1. Dit privacybeleid legt de verplichtingen van de sitebeheerder vast om de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens die de gebruiker op verzoek van de sitebeheerder verstrekt bij registratie op de site of bij het plaatsen van een bestelling om de goederen te kopen, niet bekend te maken en te beschermen.

  3.2. Persoonlijke gegevens die op grond van dit privacybeleid mogen worden verwerkt, worden gratis door de gebruiker verstrekt door registratieformulieren op de site in te vullen en bevatten de volgende informatie:

  3.2.1. achternaam, naam, patroniem van de gebruiker;

  3.2.2. telefoonnummer van de gebruiker;

  3.2.3. e-mailadres (e-mail);

  3.2.4. afleveradres van de Goederen;

  Lees ook: Kunststof milieuvriendelijke ramen - mythe of realiteit?

  3.2.5. woonplaats van de Gebruiker;

  3.2.6. andere gegevens die door de Gebruiker zijn achtergelaten.

  3.3. De site beschermt gegevens die automatisch worden verzonden tijdens het bekijken van advertentieblokken en bij het bezoeken van pagina's waarop het statistische systeemscript ("pixel") is geïnstalleerd:

  • IP adres;
  • informatie uit cookies;
  • informatie over de browser (of ander programma dat toegang geeft tot de weergave van advertenties);
  • toegangstijd;
  • het adres van de pagina waarop het advertentieblok staat;
  • verwijzer (adres van de vorige pagina).

  3.3.1. Het uitschakelen van cookies kan ertoe leiden dat u geen toegang krijgt tot delen van de site waarvoor autorisatie is vereist.

  3.3.2. De site verzamelt statistieken over de IP-adressen van haar bezoekers. Deze informatie wordt gebruikt om technische problemen te identificeren en op te lossen, om de wettigheid van financiële betalingen te controleren.

  3.4. Alle andere persoonlijke informatie die hierboven niet is gespecificeerd (browsegeschiedenis, gebruikte browsers en besturingssystemen, enz.) is onderhevig aan veilige opslag en non-proliferatie, behalve zoals bepaald in clausules. 5.2. en 5.3. van dit privacybeleid.

  4. DOELEINDEN VAN HET VERZAMELEN VAN PERSOONLIJKE GEBRUIKERSINFORMATIE

  4.1. De persoonlijke gegevens van de gebruiker kunnen door de sitebeheerder worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  4.1.1. Identificatie van de Gebruiker die op de Site is geregistreerd voor het plaatsen van een bestelling en (of) het sluiten van een Overeenkomst voor de verkoop van goederen.

  4.1.2. De gebruiker toegang verlenen tot de gepersonaliseerde bronnen van de site.

  4.1.3. Het tot stand brengen van feedback met de Gebruiker, waaronder het verzenden van notificaties, verzoeken met betrekking tot het gebruik van de Site, het verlenen van diensten, het verwerken van verzoeken en applicaties van de Gebruiker.

  4.1.4. Het bepalen van de locatie van de Gebruiker om de veiligheid te waarborgen, fraude te voorkomen.

  4.1.5. Bevestiging van de juistheid en volledigheid van de door de Gebruiker verstrekte persoonsgegevens.

  4.1.6. Een account aanmaken om aankopen te doen, als de gebruiker ermee heeft ingestemd om een ​​account aan te maken.

  4.1.7. Kennisgevingen van de Sitegebruiker over de status van de Bestelling.

  4.1.8. De gebruiker effectieve klanten- en technische ondersteuning bieden in geval van problemen in verband met het gebruik van de site.

  4.1.9. Het verstrekken van zijn toestemming aan de Gebruiker, productupdates, speciale aanbiedingen, prijsinformatie, nieuwsbrieven en andere informatie namens de Site of namens de partners van de Site.

  4.1.10. Uitvoering van advertentieactiviteiten met toestemming van de Gebruiker.

  4.1.11. De gebruiker toegang verlenen tot de sites of diensten van de partners van de site om producten, updates en diensten te ontvangen.

  5. METHODEN EN VOORWAARDEN VOOR DE VERWERKING VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE

  5.1. De verwerking van de persoonlijke gegevens van de gebruiker wordt uitgevoerd zonder enige tijdslimiet, op een wettelijke manier, inclusief in persoonlijke gegevensinformatiesystemen met behulp van automatiseringstools of zonder gebruik van dergelijke tools.

  5.2. De gebruiker stemt ermee in dat de sitebeheerder het recht heeft om persoonlijke gegevens over te dragen aan derden, met name koeriersdiensten, postorganisaties, telecommunicatie-operators, uitsluitend met het oog op het uitvoeren van de bestelling van de gebruiker die op de site is geplaatst, inclusief de levering van de goederen .

  5.3. De persoonlijke gegevens van de gebruiker kunnen alleen worden overgedragen aan de bevoegde staatsmacht van de Russische Federatie op de gronden en op de manier die is vastgelegd in de wetgeving van de Russische Federatie.

  5.4. Het sitebeheer neemt de nodige organisatorische en technische maatregelen om de persoonlijke informatie van de gebruiker te beschermen tegen ongeoorloofde of onopzettelijke toegang, vernietiging, wijziging, blokkering, kopiëren, distributie, evenals tegen andere illegale acties van derden.

  5.5.Het sitebeheer neemt samen met de gebruiker alle nodige maatregelen om verliezen of andere negatieve gevolgen veroorzaakt door het verlies of de openbaarmaking van de persoonlijke gegevens van de gebruiker te voorkomen.

  6. VERPLICHTINGEN VAN DE PARTIJEN

  6.1. De gebruiker is verplicht:

  6.1.1. Geef informatie over persoonlijke gegevens die nodig zijn om de site te gebruiken.

  6.1.2. Update, vul de verstrekte informatie over persoonlijke gegevens aan in geval van wijzigingen in deze informatie.

  6.2. Het sitebeheer is verplicht om:

  6.2.1. Gebruik de ontvangen informatie uitsluitend voor de doeleinden die zijn gespecificeerd in clausule 4 van dit privacybeleid.

  6.2.2. Zorg ervoor dat vertrouwelijke informatie in het geheim wordt bewaard, niet openbaar wordt gemaakt zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de gebruiker, en ook niet om de overgedragen persoonlijke gegevens van de gebruiker te verkopen, uit te wisselen, openbaar te maken of op andere manieren openbaar te maken, met uitzondering van cl. 5.2. en 5.3. van dit privacybeleid.

  6.2.3. Neem voorzorgsmaatregelen om de vertrouwelijkheid van de persoonlijke gegevens van de gebruiker te beschermen in overeenstemming met de procedure die gewoonlijk wordt gebruikt om dit soort informatie te beschermen bij bestaande zakelijke transacties.

  6.2.4. Blokkeer persoonlijke gegevens met betrekking tot de relevante Gebruiker vanaf het moment dat de Gebruiker of zijn wettelijke vertegenwoordiger of de bevoegde instantie voor de bescherming van de rechten van persoonlijke betrokkenen de verificatieperiode aanvraagt ​​of aanvraagt, in het geval van het onthullen van onjuiste persoonlijke gegevens of illegale acties.

  7. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE PARTIJEN

  7.1. Het sitebeheer, dat niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan, is aansprakelijk voor schade die de gebruiker lijdt in verband met het onrechtmatig gebruik van persoonlijke gegevens, in overeenstemming met de wetgeving van de Russische Federatie, met uitzondering van de gevallen voorzien in cl. 5.2., 5.3. en 7.2. van dit privacybeleid.

  7.2. In geval van verlies of openbaarmaking van vertrouwelijke informatie, is de sitebeheerder niet verantwoordelijk als deze vertrouwelijke informatie:

  7.2.1. Werd openbaar domein voordat het verloren ging of openbaar werd gemaakt.

  7.2.2. Werd ontvangen van een derde partij voordat het werd ontvangen door de sitebeheerder.

  7.2.3. Werd openbaar gemaakt met toestemming van de gebruiker.

  Lees ook: Installatietechniek van houten ramen en hun voordelen

  8. GESCHILLENBESLECHTING

  8.1. Voordat u naar de rechtbank gaat met een claim voor geschillen die voortvloeien uit de relatie tussen de sitegebruiker en de sitebeheerder, is het verplicht om een ​​claim in te dienen (een schriftelijk voorstel voor een vrijwillige regeling van het geschil).

  8.2 De ontvanger van de claim stelt de aanvrager binnen 30 kalenderdagen vanaf de datum van ontvangst van de claim schriftelijk op de hoogte van de resultaten van de behandeling van de claim.

  8.3. Als er geen overeenstemming wordt bereikt, zal het geschil worden voorgelegd aan een gerechtelijke autoriteit in overeenstemming met de huidige wetgeving van de Russische Federatie.

  8.4. De huidige wetgeving van de Russische Federatie is van toepassing op dit privacybeleid en de relatie tussen de gebruiker en de sitebeheerder.

  9. VIRUSSEN, HACKING EN ANDERE CYBERCRIMINALITEITEN

  9.1 De gebruiker van de Site heeft niet het recht om deze Site te misbruiken door opzettelijk virussen, Trojaanse paarden, wormen, logic bomb-programma's of ander materiaal te introduceren dat vanuit technisch oogpunt kwaadaardig of kwaadaardig is. De gebruiker verbindt zich ertoe om niet te proberen ongeautoriseerde toegang te krijgen tot deze site, de server waarop deze site zich bevindt, of enige andere server, computer of database die verband houdt met onze site. De gebruiker verbindt zich ertoe om geen aanvallen uit te voeren door middel van netwerkaanvallen en gedistribueerde denial of service-aanvallen.

  9.2.Door deze bepaling te overtreden, kan de gebruiker een strafbaar feit begaan in overeenstemming met de relevante wetgeving. Het sitebeheer is verplicht om een ​​dergelijk strafbaar feit te melden aan de bevoegde wetshandhavingsautoriteit, terwijl we contact zullen hebben met de juiste autoriteit om de identiteit van de aanvaller bekend te maken. Bovendien, in het geval van een dergelijke overtreding, wordt uw recht om deze site te gebruiken onmiddellijk beëindigd.

  9.3. Het sitebeheer is niet verantwoordelijk voor enig verlies of enige schade opgelopen als gevolg van een netwerkaanval, virus of andere software of materialen die schadelijk zijn en, vanuit technisch oogpunt, schadelijk zijn voor uw computer, apparatuur, gegevens of materialen die zijn verkregen als als resultaat van het gebruik van deze site of gedownload van deze site, evenals van vullingen, waarnaar een link op deze site is geplaatst.

  10. AANVULLENDE VOORWAARDEN

  10.1. Het sitebeheer heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid zonder toestemming van de gebruiker.

  10.2. Het nieuwe privacybeleid treedt in werking vanaf het moment dat het op de site wordt geplaatst, tenzij anders bepaald door de nieuwe editie van het privacybeleid.

  10.3. Alle suggesties of vragen over dit privacybeleid moeten worden gemeld aan de sitebeheerder op:

  10.4. Dit privacybeleid is een intern document

  DE GEBRUIKER ERKENT DAT ZE BEKEND IS MET ALLE ITEMS VAN DIT PRIVACYBELEID EN ACCEPTEERT ZE ONVOORWAARDELIJK.

  Fabricage van raamvleugels

  Voor raamvleugels moet u vierkante of rechthoekige staven oppakken. Er mogen geen knopen op zitten en een voorwaarde is de droogheid van dit materiaal.

  Deze vensterelementen hebben de volgende gereedschappen nodig:

  • beitels;
  • bouw mes;
  • zag;
  • amaril giek;
  • diktemeter;
  • elektrische boormachine en schroevendraaier;
  • pleinen;
  • markeerstift;
  • meter (liniaal of meetlint).

  Technologisch proces

  Eerst worden de staven verwerkt. Het is noodzakelijk om ze schoon te maken met schuurpapier van hoge kwaliteit. De volgende stap is om de 1 en 3 zijden van de balk te markeren met een schaafmachine. De vierde zijde wordt genivelleerd door het schaven. De belangrijkste voorwaarde in dit geval is om rechte hoeken aan de zijkanten van de balk te krijgen.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (6)

  Er worden vouwen gemaakt op de bewerkte staven. Er wordt op gelet dat ze zich in het reeds voltooide frame in hetzelfde vlak bevinden. Anders is het moeilijk om de noodzakelijke afdichting van het vensterglas te bereiken. Als een glaslat wordt gebruikt voor het afdichten, dan worden de plooien dieper gemaakt dan bij het afdichten met stopverf. Houd er rekening mee dat kleine plooien de penetratie van wind niet kunnen beperken.

  Bij de montage wordt bij het samenvoegen van onderdelen speciale aandacht besteed aan de hoeken. Haaksheid kan worden gecontroleerd door een vierkant toe te passen. Als de vleugel meer dan 70 cm is, wordt de bevestiging in dit geval uitgevoerd met metalen hoeken.

  Op de plaatsen waar de dwarsbalken aan de luiken grenzen, wordt gekozen voor kwartieren om te voorkomen dat de wind door de portieken waait. Om de scheuren van de vestibules te dichten, worden ze verwerkt met een strip.

  Glas installatie

  Eerst moet u beslissen over de grootte van het glas. Een meetlint meet de afstand van de groef tot de groef. Het glas is 4 mm kleiner gesneden dan de resulterende maat. Dit komt door het feit dat wanneer de temperatuur daalt, de boom uitzet of samentrekt. In het tweede geval barst het glas gewoon.

  Hoe glas te snijden

  1. Een glasplaat wordt horizontaal op een vlakke tafel gelegd.
  2. Markering is voltooid
  3. Langs de markeringen wordt een liniaal of staaf aangebracht, langer dan het glas.
  4. Een snede is gemaakt met een glassnijder.
  5. Met een gekerfde lijn wordt het glas op de rand van het oppervlak geplaatst en vervolgens voorzichtig gebroken.

  Daarna wordt het glas gereinigd met schuurpapier, in het frame geplaatst en vastgezet met kit en glaslatten.

  Belangrijk... Bij het snijden van glas moet u de veiligheidsregels volgen.

  Hoe een glazen eenheid te installeren

  Lijn de opening uit waar het pakket zal worden geïnstalleerd en maak deze schoon.

  Bij het plaatsen van een houten glazen unit worden geen schuim en spijkers gebruikt.

  Bevestiging gebeurt met zelftappende schroeven op een afstand van 70-80 mm.

  Zodat het raam zijn kenmerken niet verliest en er geen gaten verschijnen, wordt een kitbehandeling uitgevoerd.

  Het proces van het afdichten van raamopeningen

  Om het binnendringen van wind van de straat in de kamer te verminderen, wordt een kit langs de omtrek van de vestibule gelegd. Geschikt voor dit doel zijn: koord, rubber, schuimrubber of ander soortgelijk materiaal, dat niet alleen sterkte heeft, maar ook het vermogen heeft om zijn eigenschappen lange tijd niet te verliezen.

  Houd er rekening mee dat als er een raam of een spiegel naar buiten opengaat, er een groef en een eb wordt gemaakt voor de onderste band, waarin vocht wordt verzameld en uit het glas stroomt.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (7)

  Bij het monteren van de bindingen wordt speciale aandacht besteed aan de dichtheid van de narthexen aan elkaar en aan de doos. Als deze eis wordt genegeerd, zal er in de winter warmtelekkage zijn en van buitenaf kunnen stofdeeltjes door de gevormde scheuren dringen.

  Gecombineerde frames

  Kortom, dit zijn producten gemaakt van aluminium en hout. De basis van het frame is gemaakt van hout, beschermd door een aluminium plaat.

  Gecombineerde frames zijn er in drie soorten:

  Fins

  Constructies van dit type zijn behoorlijk zwaar. Ze hebben twee bladen, verbonden door een beweegbare sluiting, waardoor ze gelijktijdig en afwisselend geopend kunnen worden. Het buitenste deel van het frame is van aluminium, het binnenste deel is van hout.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (8)

  Zweeds

  Dit type heeft twee dubbelgebonden kaders. Het buitendeksel bestaat uit een aluminium profiel, waarin een enkel glas is gestoken. De binnenste is gemaakt van hout; er is een dubbele beglazing in geplaatst. Kozijnen van het Zweedse type kunnen in twee vlakken worden geopend.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (9)

  Duitse

  Dergelijke frames verschillen alleen van houten frames doordat aan het buitenste deel een aluminiumplaat is bevestigd om het hout rond de omtrek te beschermen. Dit type raam gebruikt slechts één frame.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (10)

  Lattice frames

  Dit type ramen wordt gebruikt voor veranda's, balkons of terrassen. Ze zijn gemaakt met sjerpen of ventilatieopeningen in frames. Hun onderscheidende kenmerk is dat voor beglazing klein glas wordt gebruikt. Als nadeel wordt hun verminderde lichtoppervlak opgemerkt. Dit komt door het grote aantal schaaldieren.

  De bindingen van het gepaarde type worden in woonruimten geplaatst. Hun specificiteit is in de aanwezigheid van twee banden (een binnenste, de tweede buitenste). Ze zijn scharnierend en worden op hun plaats gehouden met schroeven. Het ophangen van deze bindingen gebeurt aan gewone lussen. In sommige gevallen wordt de binnenband doof gemaakt, en in de zomer wordt deze er gewoon uitgehaald en wordt de buitenband gebruikt.

  U kunt een kader onder één glaseenheid plaatsen, maar handiger is om deze voor twee glaseenheden te gebruiken. Net als bij een dergelijke beglazing, kunt u deze vervangen door een dubbel model, waarin elk afzonderlijk wordt geglazuurd.

  Glasvezel frames

  De productie van dergelijke frames wordt uitgevoerd van een zwaar materiaal - glascomposiet. Het materiaal bestaat voor 70% uit glas, daarom zijn bij temperatuurverschillen de compressie- en uitzettingscoëfficiënten gelijk aan de coëfficiënten van dubbele beglazing. Dit betekent dat de structuur als geheel zal werken:

  • de dichtheid van de naden wordt niet verstoord;
  • de levensduur van de afdichtingen wordt verlengd;
  • de levensduur van het hele raam wordt verlengd.
  Glasvezel frame.Lage thermische geleidbaarheid, vereist geen versterking van de stijfheid.Prijs.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (11)

  op een notitie: Glasvezelramen zijn duurder dan plastic, maar ze zijn goedkoper dan houten.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (12)

  Vensterbank apparaat

  Het is niet nodig om houten modellen voor vensterbanken te selecteren, hoewel ze goed zijn en volledig voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld. Ze kunnen ook worden gemaakt van steen, plastic of ander materiaal.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (13)

  De installatie gebeurt op de volgende manier:

  1. Ze zijn bijgesneden op de maat en configuratie van de vensterbank.
  2. Een kant-en-klare vensterbank wordt onder het frame gebracht en in de gewenste positie gefixeerd. Fixatie wordt uitgevoerd met behulp van houten wiggen.
  3. De ruimte onder de vensterbank is gevuld met polyurethaanschuim.
  4. Snijd overtollig schuim af nadat het volledig is opgedroogd.

  Versterkte kunststof kozijnen

  In termen van technische kenmerken zijn producten van metaal en kunststof niet onderdoen voor houten, in sommige gevallen zelfs meer.

  Versterkt kunststof frameEenvoudig ontwerp, de mogelijkheid om frames van elke configuratie te vervaardigen, weerstand tegen ultraviolette straling en extreme temperaturen, vochtbestendigheid, onderhoudsgemak, betaalbare prijs.Lage milieuvriendelijkheid.

  op een notitie... Aangenomen wordt dat het kunststof frame zeker wit moet zijn. Dit is niet waar: de kleur van de structuren wordt naar believen gekozen.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (14)

  Productie van multiplex ramen

  Het raamkozijn kan worden gemaakt van gewoon multiplex. Dit is de goedkoopste optie, maar de kwaliteit van dergelijke producten zal veel slechter zijn. Multiplexplaten worden snel verzadigd met vocht en het proces van vernietiging vindt plaats. Daarom worden multiplexproducten alleen binnenshuis geïnstalleerd.

  Het is noodzakelijk om de stroken van een vooraf bepaalde maat te snijden. Ze zijn met elkaar verbonden in de vorm van een rechthoek. Maar tegelijkertijd is het noodzakelijk om de vereiste om de verbinding in een rechte hoek te maken strikt in acht te nemen en de metingen precies te volgen, zodat het frame geen vervormingen vertoont.

  Multiplexstructuren zijn niet alleen geschikt voor dove modellen, het is ook mogelijk om er meerbladige variëteiten van te maken. Om een ​​kader in één beglazing te maken, heb je 8 stukken triplexstroken nodig. Ze moeten in 2 rechthoeken worden verbonden. In dit geval moet een van hen iets kleiner zijn om de glasplaten te kunnen bevestigen. Voor stevigheid worden de onderdelen vastgezet met zelftappende schroeven en verlijmd met houtlijm.

  In de laatste fase van het maken van ramen van hout of multiplex, is het noodzakelijk om een ​​proces te voorzien om ze voor gebruik voor te bereiden. Een eerste vereiste is de verwerking van houten onderdelen met beschermende middelen en hun verdere kleuring. Als je een foto van zo'n frame 10-15 jaar geleden vergelijkt, zie je geen speciale veranderingen.

  beglazing met hout is goedkoop, vervanging (15)

  Frames in verschillende uitvoeringen

  Framekit voor het vervangen van oud

  Soms is het moeilijk om één frame in het venster te veranderen. Dokt niet goed bij anderen. Dan is het beter om meteen van kit te wisselen. De frames zijn gearticuleerd in een kwart. Ze worden op de exacte maat gemaakt en op de oude plaats geïnstalleerd. Lees meer over framekits ...

  Met dubbele beglazing. Warmer.

  Voor het plaatsen van een raam met dubbele beglazing van 16 mm of 24 mm maken we een kader met een grotere selectie. Deze optie bespaart warmte beter, maar duurder. Daarnaast zijn er veel soorten dubbele beglazing, die ook kunnen helpen bij het creëren van een interieur. Over kozijnen met dubbele beglazing ...

  T-vormig. Met een croaker.

  Als de framemaat groot is, is het beter om het glas erin te scheiden, dit zorgt voor kracht en vermindert de windbelasting. Het wordt duurder, maar veiliger en gaat langer mee. Daarnaast kun je een soort tekening vragen. Over lijsten met glasverdeling met een croaker ...

  Winter, tweede frames

  Dit is een frame dat in de raamopening wordt gestoken en zorgt voor een luchtkamer die warmte vasthoudt. Daarin zijn wikkelsloten geïnstalleerd, die in de opening worden bevestigd en u kunt deze indien nodig verwijderen. Comfortabel en warm! Over winterframes met fittingen ...

  Decoratieve kaders

  Houten kozijnen voor binnen of buiten. Een stijl creëren, een bepaalde look voor een kamer of gewoon een decoratief element. We doen het met devitrificatie, met complexe geometrie, gebogen, driehoekig. Vullen met elk glas is mogelijk. Over sierlijsten voor het interieur...

  Voor elke vulling.

  Het frame wordt gemaakt in de gewenste breedte, bijvoorbeeld de dikte van de muur, en er wordt een monster in gemaakt, zoveel als de klant nodig heeft. Belangrijk is dat het alleen als doof product kan worden gebruikt om de opening te vullen. Hoe een scharnierende vleugel dat niet kan! Over een leeg universeel frame ...

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Msgr. Refugio Daniel

  Last Updated: 07/07/2023

  Views: 5907

  Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

  Reviews: 93% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Msgr. Refugio Daniel

  Birthday: 1999-09-15

  Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

  Phone: +6838967160603

  Job: Mining Executive

  Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

  Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.